Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021: Πότε γίνονται οι υγειονομικές εξετάσεις - Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι - Δηλώσεις από την Ένωση Στρατιωτικών Χίου

Ένα σημαντικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμεπίσουν οι υποψήφιοι είναι οι υγειονομικές εξετάσεις, καθώς θα έρθουν αντιμέτωποι με το επιβαρυμένο λόγω κορονοϊου σύστημα υγείας και θα δυσκολευτούν να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις.

Για τον λόγο αυτόν όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, μπορούν να απευθυνθούν και σε ιδιώτη γιατρό.

Πιο συγκεκριμένα η προκήρυξη αναφέρει:

«Οι υποψήφιοι, υποχρεούνται να υποβληθούν στις εργαστηριακές εξετάσεις του Πίνακα «Α» του Δελτίου Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7 του Παραρτήματος Β) προ της παρουσίασής τους στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα
Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης και μεταγενέστερα και να έχουν ευκρινή ημερομηνία και σφραγίδα ιατρού.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: μη προσκόμιση ΟΛΩΝ των παραπάνω εξετάσεων την ημέρα παρουσίασης τους αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη συνέχεια των ΠΚΕ)».

Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021: Πότε γίνονται οι υγειονομικές εξετάσεις
Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021: Πότε γίνονται οι υγειονομικές εξετάσεις

Θα ήταν καλό οι υποψήφιοι να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (22 Απριλίου) για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Σημειώνεται ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν να τους καλέσουν για υγειονομικές εξετάσεις, αλλά θα πρέπει μόνοι τους να ρυθμίσουν να τις κάνουν έγκαιρα.

Για να μην χάνετε τις ειδήσεις για την προκήρυξη ΕΠΟΠ , μπορείτε να εγγραφείτε από το κινητό να ακολουθήσετε το Armyvoice.gr στα Google News

Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021: Πότε γίνονται οι υγειονομικές εξετάσεις
Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021: Πότε γίνονται οι υγειονομικές εξετάσεις

Δεν βρίσκουν ραντεβού για εξετάσεις στην Χίο

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου εξέφρασε με ανακοίνωση της την έντονη ανησυχία σχετικά με την διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων στους υποψηφίους ΕΠΟΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ο αριθμός των υποψηφίων αγγίζει τριψήφιο αριθμό γεγονός που δυσκολεύει τη διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων, ιδιαίτερα καρδιολογικών.

«Σύμφωνα με το Ληξιαρχείο υπάρχουν πάνω από 300 αιτήσεις. Για αυτές τις αιτήσεις θα χρειαστούν πάνω από 10 μήνες για τις υγειονομικές εξετάσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης, Ν. Κουτσουράδης.

Σε επικοινωνία της Ένωσης με το τμήμα Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου, το συγκεκριμένο τμήμα λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από τρεις υποψηφίους καθημερινώς.

Μεγάλος ο αριθμός υποψηφίων ΕΠΟΠ για τη διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων