Υπουργοί και βουλευτές ΝΔ βλέπουν ΠΟΕΣ - Ο ΥΕΘΑ πότε θα αξιωθεί να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των στρατιωτικών και όχι μέσω επιστολών;

Ο ένας μετά την άλλον βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν την ΠΟΕΣ και ενημερώνονται για τα προβλήματα των στρατιωτικών, πλην του αρμοδίου υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διοατηρεί πλήθος στρατιωτικών συνδικαλιστών στο γραφείο του, κυρίως της ΠΟΜΕΝΣ, αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί να ενημερωθεί δια ζώσης για τα προβλήματα των στρατιωτικών.

Παρά τις μεγαλοστομίες για το δήθεν ενδιαφέρον του, για τα στελέχη, οι πράξεις του δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Διαβάζουμε σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΣ πως ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης δέχθηκε την ΠΟΕΣ και άκουσε τα προβλήματα των στρατιωτικών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πότε;

Υπουργοί και βουλευτές ΝΔ βλέπουν ΠΟΕΣ - Ο ΥΕΘΑ πότε θα αξιωθεί;
Υπουργοί και βουλευτές ΝΔ βλέπουν ΠΟΕΣ - Ο ΥΕΘΑ πότε θα αξιωθεί;

Η ανακοίνωση:

Με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιο Στύλιο, συναντήθηκε, την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης, σε μια εθιμοτυπική συνάντηση και ενημέρωσή του για θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς.

Ο κ. Τσουκαράκης εξήρε το έργο του Υπουργείου και μετέφερε την ικανοποίηση των Ελλήνων στρατιωτικών, ως Ελλήνων πολιτών, για τις ψηφιακές ευκολίες που παρέχονται στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους με το Ελληνικό δημόσιο, ενώ ο κ. Υπουργός πληροφόρησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων δυνατοτήτων που θα βοηθήσουν ακόμη περαιτέρω τη ζωή των πολιτών.

Ο Πρόεδρος ζήτησε ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα της νέας ταυτότητας των πολιτών, οπότε και θα καταργηθεί η στρατιωτική ταυτότητα και θα δοθεί η δυνατότητα και στους Έλληνες στρατιωτικούς να κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την κατοχή διαβατηρίου και ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να δώσει ακριβέστερη απάντηση το συντομότερο δυνατό.

Αναπτύχθηκε συζήτηση σε πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα και δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση των επαφών των 2 πλευρών.

Βουλευτής ΝΔ πήγε στο γραφείο του υπουργού τα αιτήματα της ΠΟΕΣ

Τις προηγούμενες ημέρες η ΠΟΕΣ είχε συναντηθεί με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γιώργο Κοτρωνιά. Ο βουλευτής θεώρησε καλό να ενημερώσει τον υπουργό για τα προβλήματα των στρατιωτικών που του ετέθησαν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αυτά ήταν:

- Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών

- Την καθυστέρηση πληρωμής υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ρoών στον Έβρο

- Τη μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)

- Την αρχαιότητα Αξιωματικών και Υπαξιωματικών

- Τη βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) (καταταγέντων τα έτη 1991 και μετά)

- Την ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ

- Τη βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ/ΕΠΟΠ πτυχιούχων ΑΕΙ

- Το επίδομα παραμεθόριων περιοχών και Συντάγματα Προκάλυψης

- Τη μοριοδότηση Σχολείου Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων – Υπολοχαγών (Ο-Σ)

- Μισθολογικές διαφορές μαθητών παραγωγικών σχολών ΕΔ και ΣΑ

- Το ανταποδοτικό επίδομα EUROCONTROL στην Πολεμική Αεροπορία

- Προβλήματα με του στρατιωτικούς δικαστικούς συμπαραστάτες ΑμεΑ

- Τη συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών μετά των στρατιωτικών συζύγων τους

- Τη δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος στους Αξιωματικούς Υγειονομικού Ψυχολόγους