Τούρκος αναλυτής: «Σε 4 μέρες ο τουρκικός Στρατός στη Θεσσαλονίκη σε 12 στην Αθήνα»  - «Οι Τούρκοι είναι τρομοκρατημένοι », σχολιάζει Έλληνας καθηγητής από τις ΗΠΑ

Παροξυσμός στην Τουρκία! Την ώρα που κάνοντας επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο, έχει βγει όλος ο τουρκικός στόλος για την μεγάλης κλίμακας άσκηση, Τούρκοι αναλυτές εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Ο κ. Νίκος Μιχαηλίδης, διδάκτορας ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Σεν Λούις, μέσω Twitter αναλύει την τουρκική προπαγάνδα με αφορμή τηλεοπτική εμφάνιση Τούρκου στρατιωτικού αναλυτή, του Hakan Bayrakçı, ο οποίος υποστήριξε ότι σε 4 ημέρες ο Τουρκικός Στρατός θα είναι στην Θεσσαλονίκη και σε 12 στην Αθήνα.

Ο αναλυτής Hakan Bayrakçı, δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο.  Έχει διατελέσει σύμβουλος σε 140 δήμαρχους, 40 υπουργούς, 14 προέδρους κομμάτων και 7 πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και ο Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ο Bayrakçı συμμετείχε σε ζωντανές μεταδόσεις ως φιλοξενούμενος σχολιαστής σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα.

«Σε 4 μέρες ο τουρκικός Στρατός στη Θεσσαλονίκη σε 12 στην Αθήνα»
«Σε 4 μέρες ο τουρκικός Στρατός στη Θεσσαλονίκη σε 12 στην Αθήνα»

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

Μια ενδιαφέρουσα εκπομπή που αξίζει να υποτιτλισθεί και να την δουν οι πολίτες της Ελλάδας. Θα κατανοήσουν καλύτερα την κοσμοθεωρία, ιδεολογία και τον βαθύ ανθελληνισμό των Τούρκων στρατιωτικών, αναλυτών και του τουρκικού καθεστώτος γενικότερα.

Ο ομιλών, αναλυτής Hakan Bayrakci, σε κρίση μεγαλομανίας, λέει πως δεν πρέπει να συγκρίνονται οι στρατιωτικές ικανότητες Ελλάδας-Τουρκίας γιατί ο τουρκικός στρατός μπορεί αν θέλει σε 4 μέρες να φτάσει Θεσσαλονίκη και σε 12 Αθήνα, ενώ ο ελληνικός δεν θα μπορέσει ούτε 6 χλμ να διεισδύσει στην Τουρκία.

Προσπαθεί να τονώσει το ηθικό όσων τον παρακολουθούν, με μεγαλοστομίες, κλασική προπαγάνδα του στρατοκρατούμενου φασιστικού τουρκικού καθεστώτος. Eίναι εμφανέστατο ότι είναι θορυβημένοι από τις ελληνικές πρωτοβουλίες, διπλωματικές αλλά κυρίως στρατιωτικές.

Αναφέρεται στον δυτικό φιλελληνισμό λόγω του θαυμασμού της Δύσης για την κλασική αρχαιότητα, και πως υποτίθεται πως ο φιλελληνισμός αυτός προστατεύει την Ελλάδα και της δίνει υποστήριξη έναντι της Τουρκίας, η οποία, λέει, δεν βρίσκει ποτέ το δίκιο της έναντι της Ελλάδας

Λέει πως οι Τούρκοι είναι ένας πολεμικός λαός ενώ οι Έλληνες όχι, για αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι την Τουρκία χωρίς δυτική βοήθεια (κάνει και διάφορες ιστορικές αναφορές από το Βυζάντιο και την σύγχρονη εποχή για να αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν είναι πολεμιστές.

Ακόμα και στην αρχαιότητα θεωρεί ότι οι Έλληνες δεν έχουν, λέει πολεμική αρετή, με κάποιες μόνο εξαιρέσεις. Eπίσης λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά "Μακεδόνας" επομένως δεν τον συγκαταλέγει στην ελληνική πολεμική αρετή (αναστήθηκε ο Φαλμεράυερ).

Λέει επίσης ότι η Τουρκία για να κερδίσει έναντι της Ελλάδας πρέπει να προτάξει και το μέγεθος της οικονομίας της στους δυτικούς θέτοντας τους διλήμματα του τύπου "προτιμάτε τις επενδύσεις σας στην Τουρκία ή στην Ελλάδα;" ώστε οι δυτικοί να μην υποστηρίζουν μονομερώς την Ελλάδα.

Αυτό το τελευταίο το βλέπουμε άλλωστε να συμβαίνει στο πλαίσιο της ΕΕ. H Τουρκία χρησιμοποιεί το μέγεθος της εσωτερικής της αγοράς ως εργαλείο πίεσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μην στηρίζουν την Ελλάδα, και έχει αποτέλεσμα πχ Γερμανία, Ισπανία κλπ.

Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι για αυτά τα θέματα, αλλά σε αυτά τα 10 λεπτά του βίντεο θα δείτε όλη την ουσία της τουρκικής ανθελληνικής εθνικιστικής ιδεολογίας που αναπαράγεται κυρίως από κύκλους στρατιωτικών, της ΜΙΤ και τμημάτων της τουρκικής γραφειοκρατίας.

«Σε 4 μέρες ο τουρκικός Στρατός στη Θεσσαλονίκη σε 12 στην Αθήνα»

Αυτά όλα ειπώθηκαν στο πλαίσιο εκπομπής όπου συζητούν για τις τελευταίες ελληνοαμερικανικές αμυντικές συνεργασίες και το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Θα κλείσω λέγοντας: είναι τρομοκρατημένοι..μην ακούτε την γερμανοτουρκική προπαγάνδα στην Ελλάδα..

Hakan Bayrakçı: 4 Günde Selanik 12 Günde Atina !

Ο Νίκος Μιχαηλίδης, είναι από τους ελάχιστους Έλληνες με ισχυρή γνώση της τουρκικής πραγματικότητας, έχει κάνει το μεταπτυχιακό του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, έχει πραγματοποιήσει το διδακτορικό του για την κοινωνία της Τουρκίας για το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στην ίδια την Τουρκία