Διαφήμιση

Το Τσεσμέ μπήκε στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX

Το Τσεσμέ μπήκε στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, μεταξύ Λήμνου Αη Στράτη και Σκύρο,λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής

Σκοπός της Άγκυρας δεν είναι οι έρευνες, αλλά η ακύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων από το υπουργείο άμυνας στην εφημερίδα Καθημερινή.

Δεν θα κάνουμε έρευνες στον βυθό, υποστηρίζουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν, την αντίδραση της Ελλάδας για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

Διαφήμιση

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή» πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, κατηγορούν την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Ποιο Τσεσμέ; Οι Τούρκοι στο Αιγαίο ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ σε ταξίδια

Παράλληλα ισχυρίζονται πως στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί συμπεριέλαβε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τονίζουν πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο!

Διαφήμιση

Η Τουρκία ανακοίνωσε: «Τo Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο! Οι οποίες είναι νόμιμες. Σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976!».

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν: «H Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο με ασκήσεις και υποθαλάσσιες εργασίες. H Ελλάδα είχε κάνει παρόμοιες έρευνες μεταξύ Χίου και Ικαρίας τον Δεκέμβριο του 2000 με το πλοίο Ναυτίλος του Ελληνικού Ναυτικού».

Διαφήμιση
Armyvoice News

This website uses cookies.