Τέλη κυκλοφορίας: Μείωση για συγκεκριμένους επαγγελματίες το 2021, οι οποίοι έχουν πληγεί από την συνεχιζόμενη πανδημία κορονοϊού

Μεγάλο το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων από τον κορονοϊό κι έτσι είναι δίκαιο να τους γίνει μείωση στα τέλη κυκοφορίας για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές είναι οι νέες τιμές των διοδίων από σήμερα
Τέλη κυκλοφορίας: Μείωση για συγκεκριμένους επαγγελματίες το 2021

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.