Προβοκάτσια ΤΣΕΣΜΕ: Ο Ακάρ καταγγέλλει παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας από ελληνικά F-16

Τους πραγματικούς λόγους των δήθεν ερευνών στο Αιγαίο από το ΤΣΕΣΜΕ φανερώνει η Άγκυρα, στήνοντας προβοκάτσια περί δήθεν παρενόχλησης από ελληνικά μαχητικά του τουρκικού ερευνητικού.

Το σενάριο που διακινεί σήμερα η Τουρκία σε όλο τον κόσμο, με μοχλό το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρει ότι τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ερευνητικό πλοίο ΤΣΕΣΜΕ του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο έκανε έρευνα σε διεθνή ύδατα.


Το καλοστημένο σενάριο αναφέρει ότι τα ελληνικά αεροσκάφη έκαναν χαμηλή διέλευση σε ύψος 1000 μέτρα πάνω από το τουρκικό σαπιοκάραβο, ενώ υποτίθεται ένα από τα ελληνικά μαχητικά, πλησίασε το πλοίο του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού και άφησε «τσαφ», σε απόσταση δυο ναυτικών μιλίων από το καράβι.


Και φυσικά το σενάριο ολοκληρώνεται σε αυτή τη φάση με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού άμυνας, ο οποίος βγήκε και κατήγγειλε την προκλητική ελληνική συμπεριφορά, λέγοντας ότι η Ελλάδα πολύ συχνά κάνει παραβιάσεις και φυσικά έκλεισε με το ότι δόθηκε η απαραίτητη απάντηση από πλευράς Τουρκίας, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων.

Προφανώς όλα αυτά τα σενάρια, τα οποία διαψεύδουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, αλλά ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στο πλαίσιο του υποτιθέμενου διαλόγου.