Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Τελευταία νέα για προσλήψεις τις στις Ένοπλες Δυνάμεις - Πότε αναμένεται να εκδοθεί, σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Μεγάλη καθυστέρηση σημειώνει η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021 για προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτρεξε έως τον Δεκέμβριο τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει να βγει η προκήρυξη όσο πιο γρήγορα γίνεται, στη συνέχεια υπήρξε επιβράδυνση.

Το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσειςότι οι νέοι ΕΠΟΠ δεν προλαβαλαίνουν να προσληφθούν πριν το καλοκαίρι.

Η προκήρυξη βρισκόταν για μεγάλο διάστημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες πήρε τελικά την έκριση πριν από λίγες ημέρες.

Τώρα συντάσσεται το προεδρικό διάταγμα με την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021 σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Στη συνέχεια θα προωθηθεί για υπογραφή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η προκήρυξη αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Χωρίς άδεια ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων η 2021 Α' ΕΣΣΟ
Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Τελευταία νέα για προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις

Ποιοι πλουτίζουν από την καθυστέρηση

Πάντως, όπως έχει αποκαλύψει το Armyvoice.gr η καθυστέρηση έχει προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό σε φροντιστήρια για να βγάλουν εύκολο χρήμα.

Μια ολόκληρη «βιομηχανία» πτυχίων ξένων γλωσσών έχει στηθεί πάνω στην καθυστέρηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ανακοινώσει την προκήρυξη για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ 2021.

Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα, πουλώντας στους υποψήφιους πτυχία για να πάρουν 150 μόρια επιπλέον στον διαγωνισμό, όποτε αυτός προκηρυχθεί. Έτσι η καθυστέρηση που σημειώνεται κάθε ημέρα, με τις αστείες διαρροές για το lockdownγεμίζει τις τσέπες συγκεκριμένης κατηγορίας φροντιστηρίων.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, εάν συνδέεται η καθυστέρηση από την πελυρά του υπουργείου, με τον πλουτισμό ορισμένων. Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Όμως, το βέβαιο είναι ότι με στοχευμένες διαφημίσεις, κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την καθυστέρηση, για να βγάλουν κέρδος. Διαβάστε λεπτομέρειες στο «Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Ποιοι πλουτίζουν από την καθυστέρηση ΥΕΘΑ».

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Τελευταία νέα για προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις
Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Τελευταία νέα για προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις

 
Σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Σιγή ιχθύος από τον υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την φωτογραφική προκήρυξη αναφορικά με τα προσόντα των ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στην επικείμενη προκήρυξη ΕΠΟΠ  τα προσόντα που απαιτούνται για την πρόσληψη μουσικών στο Πολεμικό Ναυτικό είναι «φωτογραφία» των προσόντων που διαθέτουν συγκεκριμένα άτομα και δεν έχουν καμία σχέση με τα προσόντα σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία.

Συγκρίνοντας τα απαιτούμενα προσόντα από κάθε κλάδο που έχουν αναγραφεί στο σχετικό ΦΕΚ παρατηρούμε ότι στον Στρατό Ξηράς και στην Πολεμική Αεροπορία ως κυριότερος τίτλος είναι η κτήση πτυχίου Πανεπιστημίου, ενώ στο Πολεμικό Ναυτικό μόνο Λυκείου!

Επίσης, στο ΠΝ απαιτείται συμπληρωματικά με το απολυτήριο Λυκείου και η πιστοποίηση γνώσης του οργάνου από αναγνωρισμένο Ωδείο.  Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο «Φωτογραφική προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Μουσικοί στο Πολεμικό Ναυτικό».