Φρεγάτες: Τίποτε δεν «κλείδωσε» απαντούν καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργέιο Εθνικής Άμυνας - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Σαν βόμβα έπεσε το αποκλειστικό δημοσίευμα του Open ότι έχουν «κλειδώσει» οι γαλλικές φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το σενάριο που αναφέρθηκε η πρόταση, περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων μαζί με τον εξοπλισμό τους, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων, τύπου ΜΕΚΟ και την τεχνική υποστήριξη τους.

Επίσης στη συμφωνία προβλέπεται η απόκτηση 2 εκσυγχρονισμένων φρεγατών La Fayette μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο των νέων. Από τις τέσσερις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο αναμένεται να ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία.

Όπως ήδη έγραψε το Armyvoice.gr και επιβεβαιώνεται και από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καμία πρόταση δεν έχει «κλειδώσει» Το αντίθετο μάλιστα, βρίσκονται σε διαδικασία υποδοχής προτάσεων.

«Κάποιοι βιάζονται να κεφαλαιοποιήσουν», μας έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας από το υπουργείο εθνικής άμυνας, παρατηρώντας ότι έτσι πέφτουν από την μια γκάφα στην άλλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εξηγούσαν και επέμεναν ότι οι προτάσεις που έρχονται είναι ακόμα σε διαδικασία αξιολόγησης.

Η ίδια βιασύνη μάλιστα να προκαταβάλουν κάποιοι τις αποφάσεις, δεν εκδηλώνεται μόνο στις φρεγάτες, αλλά και σε άλλα οπλικά συστήματα, τα οποία ενώ είναι πιο «χαμηλής προτεραιότητας», ξαφνικά εμφανίζεται στον Τύπο ότι αγοράζονται.