Δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια - Θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του εξαμήνου, υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας

Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στο «Θέμα 104,6», τόνισε ότι «είναι δύσκολο να επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες οι φοιτητές αυτή τη στιγμή».

Όπως ανέφερε, «οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του εξαμήνου που ξεκινά τη Δευτέρα το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σχολεία και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο κ. Συρίγος απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση των ειδικών. «Προς το παρόν συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση», σημείωσε.

Δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια - Κλειστά μέχρι τέλος εξαμήνου
Δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια - Κλειστά μέχρι τέλος εξαμήνου

Τέλος, αναφορικά με την αστυνομία στα ΑΕΙ, ο κ . Συρίγος εκτίμησε ότι το ειδικό αυτό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο, λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας», κατέληξε.