Διαφήμιση

Χίος: Τουρκικό μαχητικό έσπασε το φράγμα του ήχου, πάνω σε αναχαίτιση

Χίος: Τουρκικό μαχητικό έσπασε το φράγμα του ήχου, πάνω σε αναχαίτιση - Μπήκαν βράδυ στο FIR Αθηνών για αιφνιδιασμό και τους έστρωσαν στο κυνήγι ελληνικά F-16

Πήγαν να αιφνιδιάσουν την ελληνική αεράμυνα και τράπηκαν σε φυγή. Ο λόγος για δυο ζεύγη τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία παραβίασαν το FIR Αθηνών, νωρίς το βράδυ της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου μεταξύ Λήμνου - Λέσβου.

Το ένα ζεύγος επέστρεψε απού παρέμεινε για περίπου 15 λεπτά, ενώ το δεύτερο κινήθηκε προς την περιοχή Σάμου - Χίου. Εκεί συνάντησαν τα ελληνικά μαχητικά και τους έστρωσαν στο κυνήγι. Μάλιστα ο ένας τούρκος πιλότος έσπασε το φράγμα του ήχου την ώρα που ήταν στο στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών.

Διαφήμιση

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από το έδαφος, στην Βόρεια Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  astraparis.gr, ισχυρή έκρηξη, η οποία ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην Βόρεια Χίο, σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 19:00 της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2021 κι όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά παραπέμπουν στο τουρκικό μαχητικό αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Ταυτόχρονα, ακούστηκε ο θόρυβος από αεροσκάφη που απομακρύνονταν και η όλη η διαδικασία διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Διαφήμιση

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ νωρίτερα από το περιστατικό, σήμερα σημειώθηκαν 3 παραβιάσεις από ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και από δυο κατασκοπευτικά CN-235.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 23η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (1x2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : -

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαφήμιση
Armyvoice News

This website uses cookies.