13032: Νέο sms για ψώνια - Τι στέλνω - Πώς θα λειτουργούν οι κωδικοί που θα επιτρέπουν τρεις ώρες επίσκεψη στα μαγαζιά με click away

Στο τραπέζι βρίσκεται παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα από την αρχική πρόβλεψη, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ειδικά στην Αττική και ο αριθμός των νοσηλευόμενων προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και θα δώσουν τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως, λιανικό εμπόριο και σχολεία είναι ο πρώτος στόχος του ανοίγματος για την κυβέρνηση, αλλά, με βάση τα τωρινά κρούσματα πάντα και την πληρότητα στις ΜΕΘ, σχολεία και λιανεμπόριο δεν φαίνεται να ανοίγουν την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, το άνοιγμα των καταστημάτων όλα δείχνουν πως πηγαίνει τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω, δηλαδή 8 Μαρτίου, και το άνοιγμά του θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Πάντως, η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα καταστήματα έστω και με τη μέθοδο του click away και γι’ αυτό ετοιμάστηκε και ο νέος πενταψήφιος αριθμός, το sms στο 13032, όπου θα στέλνουμε μήνυμα μόνο μία φορά την ημέρα για να κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα, όποτε αυτά ανοίξουν.

13032: Νέο sms για ψώνια - Τι στέλνω Οι κωδικοί click away στα μαγαζιά
13032: Νέο sms για ψώνια - Τι στέλνω Οι κωδικοί click away στα μαγαζιά

Ειδικότερα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν να εξετάζουν λεπτομερώς τα επιστημονικά δεδομένα την Τετάρτη. Την Πέμπτη σε μία πιθανή δεύτερη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων, θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για να αποφανθούν σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής.

Οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική που συνεχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά τις ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία, παρά το αυστηρό lockdown που είναι σε ισχύ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου εκτιμά ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα επηρεάσει τα κρούσματα κορονοϊού. «Ο κόσμος φοράει μάσκα και μπαίνει ένας-ένας στα καταστήματα.

Δεν βλέπω ότι ο ελληνικός πληθυσμός κάνει κάτι παράτυπο. Και η Ελλάδα τα κατάφερε αρκετά καλά», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην Αττική τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Ωστόσο, όπως είπε, δεν χρειάζεται να «υπερεκτιμούμε τις μεταλλάξεις. θα υπάρχουν πάντοτε. Ο χειμώνας κάνει πιο βαριά τα κρούσματα».

SMS 13032: Ο νέος πενταψήφιος αριθμός και οι κωδικοί για ψώνια 

Ονέος πενταψήφιος αριθμός για τα ψώνια μας στα καταστήματα, όποτε αποφασιστεί να ανοίξει το λιανεμπόριο, θα είναι το sms στο 13032.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 για να πηγαίνουν στα μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους είτε με click away είτε με click inside, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα sms στο 13032 θα έχουν διάρκεια μέχρι τρεις ώρες. Που σημαίνει ότι όποιος στείλει μήνυμα στο 13032 θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Το sms στο 13032 θα χρησιμοποιείται μόνο μία φορά την ημέρα, όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες. Στο μεταξύ, οι αγορές για τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους κ.λπ θα συνεχίσουν να γίνονται με sms στο 13033.

Τα sms στο 13033 δεν θα έχουν «κόφτη» και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά μέσα στην ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το sms στο 13032 θα είναι αυτό με το οποίο θα πηγαίνουμε στα καταστήματα, όποτε και αν αυτά ανοίξουν.

Πηγή: Εθνος

Χρήσιμα νέα