Σεξουαλική παρενόχληση: Νέα καταγγελία για από την πρωταθλήτρια Μαρίνα Ψυχογιού κατά αράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έρχονται στο «φως» και άλλες υποθέσεις.

Μεταξύ αυτών και της Μαρίνας Ψυχογιού, η άλλοτε πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, κατήγγειλε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της ΕΙΟ.

«Σε ποιον να το πεις και να κάνει τι» αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας στο Σκάι.

Η ίδια ανέφερε πως το δικό της περιστατικό συνέβη το 1993 και όπως εξήγησε δεν ήθελε τότε να το καταγγείλει γιατί αν το έλεγε στους γονείς της θα την απομάκρυναν από το περιβάλλον και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα έκανε πια ιστιοπλοΐα που της άρεσε πάρα πολύ.

Παράλληλα επισήμανε πως στο περιβάλλον του αθλήματος θα σήμαινε ότι θα έπεφτε σε μεγαλύτερη δυσμένεια στον χώρο του ομίλου ή της ομοσπονδίας.

Η κα Ψυχογιού τόνισε πως «μετά από 40 χρόνια στην ιστιοπλοΐα οι αδικίες εκ μέρους του συστήματος τόσο σε μένα όσο και σε συναθλητές μου είναι αναρίθμητες και αυτό είναι πολύ λιγότερο τραυματικό από άλλα που έχουν συμβεί» και δήλωσε πως το δικός της περιστατικό το μοιράστηκε με κάποιους μετά από πολλά χρόνια όταν είχε σταματήσει να αγωνίζεται.

«Η καθεμία και ο καθένας γιατί μπορεί να συμβεί και σε αγόρι κάτι αντίστοιχο, όπως είπα στην ανάρτηση μου όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το διαχειρίζεται με τον πιο ανώδυνο τρόπο για το ίδιο και τους αγαπημένους του» πρόσθεσε η ίδια.

Η κα Ψυχογιού ερωτηθείς σχετικά εξήγησε πως αυτό που συμβαίνει μπορεί να σπαστεί δημιουργώντας ένα περιβάλλουν στο οποίο δεν θα μπορεί να γίνεται κατάχρηση εξουσίας

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα σύστημα διαφορετικό που δεν θα επιτρέπεται η κατάχρηση εξουσίας, αξιοκρατικό, διάφανες, αδιάβλητο που δεν θα υπάρχει χώρο για τέτοιες συμπεριφορές τονίζοντας πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Όπως εξήγησε το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι είναι στις ίδιες θέσεις τόσα χρόνια δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αδιαφάνεια.

Η κα Ψυχογιού είναι μια εκ των αθλητών που όπως δήλωσε έχει μιλήσει στο βίντεο που έχει φτιαχτεί με τις καταγγελίες όλων των αθλητών και που πρόκειται να κατατεθεί στον εισαγγελέα για το οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κακλαμανάκης χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.