Οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν λιγότερο από τις χειρουργικές - Σύσταση της Γαλλίας στους πολίτες της ποιες μάσκες να χρησιμοποιούν

Να αποφεύγουν τις υφασμάτινες μάσκες συνιστούν τώρα οι Αρχές της Γαλλίας στους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από τον κορονοϊό.

Σύσταση προς τους πολίτες απηύθυνε η Γαλλία, επικαιροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με τις μάσκες που ενδείκνυνται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γαλλίας συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις υφασμάτινες.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα προβαίνει σε σύσταση σε σχέση με τον τύπο της μάσκας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες, καθώς οι μεταλλάξεις του κορονοϊού προξενούν ανησυχίες στους ειδικούς σε όλοκληρη την Ευρώπη.

Κορονοϊός: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες μετά τον εμβολιασμό Κορονοϊός. Αυτόφωρο και φυλάκιση για τους αρνητές της μάσκας, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το «κίνημα κατά της μάσκας» Μάσκες στα σχολεία: Ποιος πληρώνει; Αλαλούμ στην κυβέρνηση - Άλλα λέει η υπουργός παιδείας και άλλα ο υπουργός εσωτερικών - Και στη μέση οι γονείς
Οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν λιγότερο από τις χειρουργικές

Ο κύριος φόβος των επιδημιολόγων είναι ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά, με την ΕΕ να επιδιώκει άλλωστε επίσπευση των εμβολιασμών, όπως διεφάνη και στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η σύσταση που απευθύνω στους Γάλλους πολίτες είναι να μην χρησιμοποιούν πλέον υφασμάτινες μάσκες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, μιλώντας στο TF1.