Μεταξωτό μαντήλι με τσαρούχια,  made in Italy ,το δώρο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί

Ομολογούμε ότι λόγω κορονοϊού δεν μπορέσαμε να είμαστε παρόντες χθες κατά την διάρκεια της τελετής της υπογραφής συμφωνίας για τα 18 Rafale.

Όμως είδαμε τις φωτογραφίες από την ανταλλαγή των δώρων και εντυπωσιαστήκαμε.

Με την πρώτη ματιά θεωρήσαμε ότι το δώρο του υπουργού εθνικής άμυνας στην Γαλλίδα ομόλογό του θα ήταν από τη συλλογή της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Το μόνο που βρήκαμε στο online shop ήταν κάτι αναμνηστικά με χαρτικά και σχολικά είδη και μια συλλογή νομισμάτων.

Στη συνέχεια σκεφτήκαμε ότι θα ήταν κάποιο μεταξωτό από από τα φημισμένα μεταξωτά Σουφλίου, που θα είχε και ισχυρό συμβολισμό για την ακριτική Ελλάδα. Φευ!

Με μια προσεκτικότερη ματιά, είδαμε ότι το μαντήλι έχει υπογραφή «Thalassa Collection», οπότε και το αναζητήσαμε, για να σας το παρουσιάσουμε. Πρόκειται λοιπόν για μεταξωτό μαντήλι,  διαστάσεων 70 επί 70 εκατοστά, σχεδιασμένο στην Ελλάδα και κατασκευασμένο στην Ιταλία. 

Το design του είναι εμπνευσμένο από την ελληνική επανάσταση του 1821, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο e-shop της εταιρίας, η οποία στην ιστοσελίδα της δεν βρήκαμε ούτε μια ελληνική λέξη, παρότι έχει τέσσερα καταστήματα στην Ελλάδα, δυο στο Κολωνάκι, ένα στην Κηφισιά και ένα στην Θεσσαλονίκη.

Ακόμα και από την περιγραφή της εταιρίας την έχει στα αγγλικά, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον απευθύνεται σε κοινό εκτός Ελλάδας, αν και όπως αναφέρει στο ατελιέ που διαθέτει στην Αθήνα, σχεδιάζει τα τελευταία 25 χρόνια μαντήλια, σάλια και γραβάτες.

Ελπίζουμε πάντως η Φλοράνς Παρλί να το ευχαριστηθεί και να βάλει στον άσπρο της λαιμό, τσαρούχια και φουστανέλες, όπως λέει και το τραγούδι «Μαντήλι καλαματιανό, φορείς στον άσπρο σου λαιμό»...

Μαντήλι με τσαρούχια made in Italy το δώρο Παναγιωτόπουλου στην Παρλί
Μαντήλι με τσαρούχια made in Italy το δώρο Παναγιωτόπουλου στην Παρλί