ΚΥΣΕΑ: Τα 3 tweet με νόημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» ήταν ο τίτλος του βιβλίου της Λεϊλά Σλιμανί και μάλλον ταιριάζει γάντι σε όσα σημειολογικά γίνονται αυτές τις ημέρες και δείχνουν μάλλον μια εξομάλυνση σχέσεων μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Από τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε αναδείξει στο Armyvoice.gr την διαταραχή των σχέσεων μεταξύ του στρατηγού Φλώρου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως είχαν αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και σε ανακοινώσεις.

Διααβάζοντας «πίσω από τις γραμμές», είχαμε αποκαλύψει ότι οι σχέσεις των δυο είχαν διαταραχθεί. Τις τελευταίες ημέρες και ενδεχομένως ενόψει του ΚΥΣΕΑ διακρίνουμε μια αναθέρμανση των σχέσεων, με «αβρότητες» εκατέρωθεν στο Twitter.

Πρώτος ξεκίνησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος, κάνοντας για πρώτη φορά από την ημέρα που απέκτησε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter, retweet μια ανάρτηση του υπουργού, στις 14 Ιανουαρίου.

ΚΥΣΕΑ: Τα 3 tweet με νόημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ
ΚΥΣΕΑ: Τα 3 tweet με νόημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ

Η «απάντηση», ήρθε την επόμενη ημέρα, όταν ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε retweet μια ανάρτηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

ΚΥΣΕΑ: Τα 3 tweet με νόημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ
ΚΥΣΕΑ: Τα 3 tweet με νόημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ

Το «φλέρτ» συνεχίστηκε στις 17 Ιανουαρίου, όταν ο στρατηγός Φλώρος ανταπέδωσε και έκανε retweet μια άλλη ανάρτηση του ΥΕΘΑ.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι οδηγούμαστε σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο ΚΥΣΕΑ, όπου όπως αναφέρουν τα «προγνωστικά» δεν αναμένονται αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως κάθε χρόνο όμως θα γράψουμε σε αυτό το σημείο «πλην απροόπτου», καθώς τα 30 χρόνια που καλύπτουμε το ρεπορτάζ, έχουμε δει να συμβαίνουν και απρόοπτα.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού αναμένεται να αποφασίσει να παρατείνει τη θητεία του Αρχηγού ΓΕΑ κατά ένα χρόνο, καθώς έχει συμπληρώσει δυο χρόνια στην θέση του, όπως και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος επίσης πάει για τρίτο χρόνο. Αλλαγές δεν αναμένονται ούτε στον Στόλο και τη Στρατιά.

Η «σφαγή» μάλλον θα γίνει στις τάξεις που είναι από κάτω και θα αναγκαστούν να δουν αποστρατείες προκειμένου να προχωρήσουν και οι επόμενες τάξεις.

Όλα αυτά βέβαια τον προσεχή Μάρτιο..