Στρατός Ξηράς: Τι είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για την αύξηση θητείας 2021 και τη στράτευση στα 18

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Διαβάστε λεπτομέρειες εδω

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την επικείμενη αύξητη της στρατιωτικής θητείας.

Ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά πληροφορίες για στράτευση στα 18.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε:

Ο πρωθυπουργός στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι η αύξηση της  θητείας στο Στρατό Ξηράς ανήκει σε αυτό το πλαίσιο.

Αλλά θέλω να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται υποχρεωτική θητεία στα 18.