25η Μαρτίου: Γάλλοι πιλότοι με Rafale, αναμένεται να λάβουν μέρος στην παρέλαση για τα 200 χρόνια της εθνικής επετείου, σύμφωνα με τον βηματοδότη

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τέσσερα γαλλικά Rafale της Διοίκησης της Αrmee de L’air αναμένεται να πετάξουν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Την ίδια περίοδο θα πετάξουν σε σχηματισμούς μαζί τα ελληνικά μαχητικά και στον ουρανό του Αιγαίου.

Θα είναι η πρώτη φορά που τα γαλλικά Rafale λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία απόκτησής τους, που αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή την Πέμπτη, θα σταθμεύσουν στην Τανάγρα και θα μετάσχουν σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με ελληνικά Mirage 20005 και με F-16 στο Αιγαίο.

Οι Γάλλοι έρχονται στην Τανάγρα, μεταφέροντας μαζί τους και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος για υποστήριξη των Rafale καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού για ασκήσεις ανεφοδιασμού στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με τα ελληνικά μαχητικά.

Θα παρουσιάσουν στους Έλληνες πιλότους σε real time και στο Αιγαίο μερικές από τις δυνατότητες των Rafale.

25η Μαρτίου: Γάλλοι πιλότοι με Rafale στην παρέλαση για τα 200 χρόνια

Αλλά η εμφάνιση των Rafale στους ελληνικούς ουρανούς έως την απόκτησή τους δεν σταματά εδώ.

Κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, προγραμματίζεται να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Επειδή όμως μπορεί η παρέλαση να μην πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας, αλλά τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Έχουν προσκληθεί να πετάξουν εκείνη την ημέρα πάνω από την Αθήνα και άλλα τέσσερα Rafale με Γάλλους πιλότους, μετέχοντας και αυτοί στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

25η Μαρτίου: Γάλλοι πιλότοι με Rafale στην παρέλαση για τα 200 χρόνια
25η Μαρτίου: Γάλλοι πιλότοι με Rafale στην παρέλαση για τα 200 χρόνια

Πηγή: Βηματοδότης