Φράχτης Έβρου: Προχωρούν οι εργασίες, οι οποίες σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2021 Δείτε πώς είναι σήμερα

Οι εργασίες στο νέο φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου, έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχουν ολοκληρωθεί πολλά από τα χωματουργικά που απαιτούνται για τις θεμελιώσεις, σύμφωνα με την εβρίτικη ιστοσελίδα «Νέα της Θράκης».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Πρόκειται για έναν νέο φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες συντήρησης του παλαιού φράχτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας από την περιοχή της Βύσσας μέχρι και τις Καστανιές.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες από το πώς είναι σήμερα ο χάρτης με ένα κλικ στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Νέα της Θράκης».