Ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσηλευτών κατά στρατιωτικής Ομοσπονδίας που παρουσιάζει ως δική της πρόταση την επικείμενη ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Μιλώντας στο Armyvoice.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας κ. Δημήτρης Σκουτέλης, διαψεύδει πληροφορίες που αναφέρει ομοσπονδία στρατιωτικών ότι η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου εργασίας έκανε δεκτές τις προτάσεις για ένταξη των στρατιωτικών νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσηλευτών είχε ξεκινήσει από το 2012 να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και πως η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου εργασίας βασίστηκε στην πρόταση που κατέθεσε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, φορέας ο οποίος εκπροσωπεί και τους στρατιωτικούς νοσηλευτές.

Εκείνη την εποχή μάλιστα, όπως φαίνεται και από σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα της Ένωσης νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), είχαν κατατεθεί στην ΕΝΕ προτάσεις από τον ΣΥΣΜΕΔ, με υπογραφή Τσουκαράκη - Τσάκαλου. Όμως ο ΣΥΣΜΕΔ διαλύθηκε και δεν δόθηκε συνέχεια.

Στο ερώτημα εάν είχαν κάποια συνεργασία με τις στρατιωτικές οργανώσεις ο κ. Σκουτέλης απαντά ότι ανεπίσημα είχαν γίνει επαφές, αλλά δεν υπήρξε επίσημα κάποια συζήτηση με στρατιωτικούς φορείς.

Επισημαίνει δε,  ότι είναι αναληθής η πληροφορίας ότι ενδέχεται το πόρισμα να στηρίζεται και σε προτάσεις άλλων. Πρόκειται για πρόταση της Ένωσης Νοσηλευτών, η οποία στηρίχθηκε και από άλλους φορείς. Μάλιστα στα παραπέμπει στην ρητή αναφορά του πορίσματος ότι βασίστηκε στις προτάσεις της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Τέλος ο κ. Σκουτέλης  δηλώνει πως ελπίζει σύντομα το πόρισμα να οδηγήσει στην σύνταξη νόμου από τον αρμόδιο υπουργό εργασίας κ. Βρούτση.

Ακούστε τι είπες στο Armyvoice.gr

Δημήτρης Σκουτέλης: Βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτών