Μαγαζιά: Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου ΜΟΝΟ τα εποχικά καταστήματα – Κλειστά όλα τα υπόλοιπα και όλα δείχνουν παράταση της καραντίνας

Προς παράταση μετά τις 7 Δεκεμβρίου οδεύει το lockdown εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τα εποχικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα supermarkets.

Μαγαζιά: Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου ΜΟΝΟ τα εποχικά καταστήματα
Μαγαζιά: Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου ΜΟΝΟ τα εποχικά καταστήματα

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων θα γίνει το αργότερο έως αύριο, είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα είτε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σήμερα αναμένεται ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας και με κυρίαρχο θέμα συζήτησης το άνοιγμα των σχολείων.

Στη σύσκεψη αυτή πιθανόν να συζητηθεί και γενικά ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown – μιας και αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή – παρόλο που όπως φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι τόσο μεγάλο που η καραντίνα ενδεχομένως θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη παράταση και από τις 14 Δεκεμβρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι τονίζουν με κάθε ευκαιρία πόσο εύθραυστη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και πως τα “σκληρά” δεδομένα δεν επιτρέπουν αύξηση της κινητικότητας των πολιτών.

Στο μεταξύ, η Ενωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής ζητά από την κυβέρνηση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης μέσα στις γιορτές. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα πρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.

“Οι κυβερνητικές προτάσεις για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης περίπου 15 ημερών, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το κλείσιμο πάλι, είναι κάτι που δεν θέλει κανένας επιχειρηματίας εστίασης”, αναφέρει.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα κέντρα διασκέδασης θα μείνουν κλειστά μέχρι να έρθει το εμβόλιο και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μόλις του πιουν οι ειδικοί

Την ίδια ώρα το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης πώλησης των αντίστοιχων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.