Στο ΓΕΕΘΑ ο απολογισμός των 4 μηνών τουρκικής προκλητικότητας – Σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα, διέρρευσε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης

Εν μέσω νέων τουρκικών προκλήσεων με τη ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις ανάμεσα Ρόδο και Καστελόριζο έγινε γνωστό σήμερα ότι στις αρχές της εβδομάδας αποτιμήθηκε η κρίση Ελλάδας Τουρκίας σε σύσκεψη υπό  τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ και έγινε ο απολογισμός των δράσεων και των «lessons learned» της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με διαρροές του ΓΕΕΘΑ, ο  Στρατηγός Κων. Φλώρος επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο του προσωπικού των ΕΔ, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται και από την πανδημία COVID-19, η οποία αναβαθμίζει τον βαθμό δυσκολίας υλοποίησης αποφάσεων και ανάληψης ενεργειών.

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των μέσων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Τόνισε δε την απαίτηση άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Όπως διαρρέουν οι πηγές του ΓΕΕΘΑ, η σύσκεψη δεν είχε ως σκοπό την παρουσίαση πλασματικής εικόνας και δημιουργίας αισθήματος υπερβολικής ευφορίας. Αντιθέτως είχε σκοπό την ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης, την επισήμανση αποφάσεων που θα είχαν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και την άμεση ανάληψη ενεργειών για την ακόμη καλύτερη ανταπόκριση των ΕΔ, σε προκλήσεις που αναμένεται να ξαναεμφανιστούν στο άμεσο μέλλον.