Στρατός Ξηράς: Σήμερα οι αποφάσεις για την 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου - Πώς θα μετακινηθούν οι χιλιάδες νεοσύλλεκτοι σε όλη την Ελλάδα

Πλήρως απροετοίμαστο ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο θέμα της προετοιμασίας του lockdown που επιβλήθηκε σε όλη τη χώρα κι εκ του αποτελέσματος είναι προφανές ότι δεν είχε καμία συμμετοχή, δημιουργώντας πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες που αναμένουν την κατάταξη των παιδιών τους.

Το επιτελείο του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου μοιάζει πλήρως αποσυντονισμένο αφού δεν κατάφερε να προβλέψει το πρόβλημα και να εντάξει τη λύση του στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Στρατός Ξηράς: Σήμερα οι αποφάσεις για την 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου
Στρατός Ξηράς: Σήμερα οι αποφάσεις για την 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στον Στρατό Ξηράς γίνεται την εβδομάδα που μας έρχεται κι ενώ από τα χείλη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ακούσαμε προβλέψεις για την μετακίνηση πολιτών που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, δεν ειπώθηκε τίποτα για την μετακίνηση των χιλιάδων στρατιωτών, που ανειμετωπίζουν τώρα πρόβλημα.

Μια κυβέρνηση που θα λειτουργούσε συντονισμένα δεν θα υπέπεπτε σε ένα τόσο σοβαρό ατόπημα, δηλαδή να μην ανακοινώσει τίποτε για χιλιάδες πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν τις επόμενες ώες από την ανακοίνωση των μέτρων.

Χαρδαλιάς LIVE: Forma gov -sms 13033 για μετακινήσεις ΟΛΑ τα μέτρα
Στρατός Ξηράς: Σήμερα οι αποφάσεις για την 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περιληφθεί στους κωδικούς μετακίνησης καμία πρόβλεψη για στρατιώτες, ούτε ανακοινώθηκε κάτι χθες. Επιπλέον λόγω της μείωσης των δρομολογίων στα Μέσα μεταφοράς και της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των νομών δεν μπορούν ούτε οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Πάντως όπως έλεγαν ανώτατοι αξιωματικοί στο ΓΕΣ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός Ξηράς την μεταφορά. Όπως και να έχει σε τέτοιες συνθήκες δεν θα υπάρχουν ποινές για καθυστέρηση παρουσίας των νεοσυλλέκτων στις μονάδες, αφού είναι πάνω παό τις δυνάμεις τους.

Σήμερα πιθανότατα το απόγευμα, αλλά πάντως εντός της ημέρας, αναμένεται να γίνου γνωστά τα μέτρα που θα λάβει ο Στρατός Ξηράς.