Στρατός Ξηράς: Έρχονται νέες ΗΕΕ για ελληνοτουρκικά και για covid-19 ΕΜΘ προς υπουργούς: Σταματήστε την πολυνομία - Ανοιχτή επιστολή

Στρατός Ξηράς: Έρχονται νέες ΗΕΕ για την ετοιμότητα στα ελληνοτουρικά αλλά και για το προσωπικό που έχει εμπλακεί στον κορονοϊό covid-19

Στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν τα στελέχη προχωρά ο Στρατός Ξηράς με την παροχή ΗΕΕ για το προσωπικό που είχε εμπλακεί στις ετοιμότητες λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr

Στρατός Ξηράς: Η ΠΟΕΣ πέτυχε το στόχο

Τα κονδύλια που διατέθηκαν από το υπουργείο οικονομικών προς το υπουργείο άμυνας μοιράστηκαν ανισομερώς στα Γενικά Επιτελεία, με αποτέλεσμα τα στελέχη στον Στρατό Ξηράς να αδικηθούν κατάφορα και να λάβουν 5 ΗΕΕ όσοι υπηρετούν στα σύνορα και 3 Ημέρες Εκτός Έδρας όσοι βρίσκονται στις άλλες περιοχές.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάφωρη αδικία των στελεχών του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι πήραν σαφώς λιγότερα χρήματα από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό για τις ημέρες που όλοι διέθεσαν στην πατρίδα, ανέδειξε η ΠΟΕΣ με επιστολή της στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Έτσι με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου και σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση, φαίνεται πως το αίτημα για επιπλέον ενίσχυση των στελεχών έγινε αποδεκτό και βρέθηκαν κάποια κονδύλια για το προσωπικό.

Έτσι αναμένεται να επαναληφθεί η παροχή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρατός Ξηράς θα ξαναμοιράσει ΗΕΕ στα στελέχη του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη που βρίσκονται στα σύνορα και σε μονάδες πρώτης γραμμής, θα λάβουν 5 ΗΕΕ και οι υπόλοιποι 3 Ημέρες Εκτός έδρας.

Επιπλέον έχει αποφασιστεί να δοθούν ΗΕΕ στα στελέχη που εμπλέκονται στον κορονοϊό. Την ερχόμενη εβδομάδα το σήμα θα βρίσκεται στις Μονάδες.

Στρατός Ξηράς: Έρχονται νέες ΗΕΕ για ελληνοτουρκικά και για covid-19
Στρατός Ξηράς: Έρχονται νέες ΗΕΕ για ελληνοτουρκικά και για covid-19

ΗΕΕ – Ομολογία Παναγιωτόπουλου: Έτσι αδικήσαμε το Στρατό Ξηράς

Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήθηκε, ο ΥΕΘΑ υποστηρίζει πως πήραν απο το υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 36.630.000€ για να διαθέσουν στα Γενικά Επιτελεία.

Από αυτό το ποσό, στον Στρατό Ξηράς που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 60% των Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσαν το 25% των χρημάτων. Και από αυτά τα χρήματα (9.470.000€) τελικά στα στελέχη μοιράστηκαν 4.400.000€.

Δείτε τι αναφέρει στην απάντησή του.

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προβλήθηκε, προς το καθ’ ύλη
αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, η αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των προϋπολογισμών
των Γενικών Επιτελείων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, λόγω των
αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιτήρησης που έλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις
στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας της Χώρας, για την
αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με συνολικό ποσό 36.630.000€.

Από το εν λόγω ποσό, πιστώσεις ύψους 9.470.000€ εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εκ των οποίων 4.400.000€ επί του Αναλυτικού Λογαριασμού Εξόδων 2420403001, που
αφορά σε «Έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού».