Στρατός Ξηράς: Δείτε πώς έγινε η ορκομωσία της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 εν μέσω πανδημίας σε πολλά στρατόπεδα της χώρας Τι θα γίνει με τις άδειες

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2020, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2020 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ.

Πρόκειται για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, για την οποία όπως έχει αποφασιστεί από το ΓΕΕΘΑ δεν θα πάρουν άδεια ορκομωσίας, αυτή την περίοδο, αλλά θα μετρήσει στο τέλος της θητείας του και αναμένεται να απολυθούν λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στρατός Ξηράς: Άδειες εξόδου και ορκομωσίας

Επιπλέον αναφορικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν στο Armyvoice.gr σχετικά με το εάν επιτρέπεται να παίρνουν άδειες εξόδου ολίγων ωρών οι νεοσύλλεκτοι, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι αυτό εξαρτάται από την περιοχή και πόσο είναι φορτισμένη από την πανδημία.

Σε περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα που είναι επιβαρυμένη από τον Κορονοϊό, δεν αναμένεται να εγκριθούν άδειες εξόδου σε νεοσύλλεκτους. Σε περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη ένταση όπως πχ η Ρόδος, ενδέχεται και να δοθούν εγκρίσεις σε ορισμένους στρατιώτες να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, είπαν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές στο Armyvoice.gr.