Στρατός Ξηράς: Έξτρα ΗΕΕ σε όλο το προσωπικό, μετά από προσπάθειες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Δείτε στο Armyvoice.gr ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αποκαθίσταται σήμερα η αδικία που είχαν υποστεί τα στελέχη αλλά και το πολιτικό προσωπικό στον Στρατό Ξηράς όταν μοιράστηκαν χρήματα σε όλο το στράτευμα για την ετοιμότητα του καλοκαιριού. Πλήρης επιβεβαίωση του Armyvoice.gr που είχε αποκαλύψει στις 20 Νοεμβρίου ότι θα δοθούν ΗΕΕ 

Ήταν τόσο κραυγαλέα η κατάφωρη αδικία για τον Στρατό Ξηράς, που φάνηκε ακόμα και όταν ο υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή.

ΗΕΕ – Ομολογία Παναγιωτόπουλου: Έτσι αδικήσαμε το Στρατό Ξηράς

Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήθηκε, ο ΥΕΘΑ υποστηρίζει πως πήραν απο το υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 36.630.000€ για να διαθέσουν στα Γενικά Επιτελεία.

Από αυτό το ποσό, στον Στρατό Ξηράς που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 60% των Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσαν το 25% των χρημάτων. Και από αυτά τα χρήματα (9.470.000€) τελικά στα στελέχη μοιράστηκαν 4.400.000€.

Δείτε τι αναφέρει στην απάντησή του.

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προβλήθηκε, προς το καθ’ ύλη
αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, η αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των προϋπολογισμών
των Γενικών Επιτελείων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, λόγω των
αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιτήρησης που έλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις
στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας της Χώρας, για την
αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με συνολικό ποσό 36.630.000€.

Από το εν λόγω ποσό, πιστώσεις ύψους 9.470.000€ εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εκ των οποίων 4.400.000€ επί του Αναλυτικού Λογαριασμού Εξόδων 2420403001, που
αφορά σε «Έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού».

Πιέσεις της ΠΟΕΣ για αποκατάσταση

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάφωρη αδικία των στελεχών του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι πήραν σαφώς λιγότερα χρήματα από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό για τις ημέρες που όλοι διέθεσαν στην πατρίδα, ανέδειξε η ΠΟΕΣ με επιστολή της στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Με βάση τις επιστολές της προκλήθηκε και η συζήτηση στην Βουλή, όπου εκεί ο υπουργός παραδέχθηκε την αδικία.

Πρωτοβουλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Τελικά με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου και σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση, φαίνεται πως το αίτημα για επιπλέον ενίσχυση των στελεχών έγινε αποδεκτό και βρέθηκαν κάποια κονδύλια για το προσωπικό.

Στρατός Ξηράς: Έξτρα ΗΕΕ σε όλο το προσωπικό

Τα στελέχη στον Στρατό Ξηράς θα λάβουν έξτρα 5 ΗΕΕ, ενώ από 3 ΗΕΕ θα λάβει και το πολιτικό προσωπικό.