Πότε ανοίγουν τα σχολεία -Τι εξετάζει η κυβέρνηση – Σενάριο για Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό – Λεπτομέρειες στο Armyvoice.gr

Σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι γιορτές των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν στη χώρα, χωρίς να επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτές είναι οι πρώτες εισηγήσεις που δέχεται το Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διαφήμιση

Με δεδομένο ότι το lockdown που θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου, πρόκειται να παραταθεί, τουλάχιστον για άλλες δύο εβδομάδας, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται τον τρόπο για να παρουσιαστεί στους πολίτες ένα σχέδιο που θα τους δίνει την «ελπίδα» ότι θα καταφέρουν να κάνουν Χριστούγεννα με τους αγαπημένους τους, ακόμα και υπό το ασφυκτικό καθεστώς που επιβάλλει η πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η απόφαση για να ανοίξουν όλα τα σχολεία σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου. Έτσι, θα δοθεί «ανάσα» στα νοικοκυριά που έχουν εγκλωβιστεί σε μια ατέρμονη τηλεκπαίδευσης με πολλά προβλήματα.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις EUROKINISSI

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Δευτέρας, τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων, με την κυβέρνηση να εξετάζει το σχέδιο ανοίγματος των σχολείων, όλων των βαθμίδων, στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ χιλιάδες τεστ θα γίνονται καθημερινά στους μαθητές, για την παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σχολεία θα κλείσουν ξανά για τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ημερομηνία.

Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική πορεία της χώρας μέσα στις επόμενες μέρες. Το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς, ασφαλώς και δεν αφήνει περιθώρια για πλήρη άρση της καραντίνας.

Διαφήμιση

Πιο δύσκολη είναι η απόφαση που πρόκειται να παρθεί για την εστίαση. Τα έως τώρα δεδομένα, δείχνουν ότι θα ανοίξουν μόνο τα εστιατόρια και αυτά όχι νωρίτερα από τις 21 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, το επικρατέστερο σενάριο θέλει τις σχετικές ανακοινώσεις να τις πραγματοποιεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, προς τα τέλη της εβδομάδας.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις

Κεραμέως: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού

«Θολό» είναι το τοπίο για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πως στην παρούσα φάση δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση.

«Ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων, καθώς «οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού», ενώ σημείωσε ότι «στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια»

This post was published on 24 Νοεμβρίου, 2020