Προκήρυξη εποπ μετάταξη OBA: 255 καλούνται να παρουσιαστούν ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΒΑ 2020: Προσλήψεις στις Ειδικές Δυνάμεις έως 15 Ιουνίου VIDEO

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Λύση η μετάταξη για τους ΟΒΑ που θέλουν να παραμείνουν και να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από την πρόσφατη απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Βουλή, ο οποίος υποστήριξε ότι το όριο ηλικίας των ΕΠΟΠ είναι τα 28 έτη και ότι η παροχή, κατά παρέκκλιση, δυνατότητας συμμετοχής ήδη υπηρετούντων
ΟΒΑ, που έχουν υπερβεί το εικοστό όγδοο (28°) έτος της ηλικίας τους, σε διαγωνισμό
για πρόσληψή τους ως ΕΠΟΠ, έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ωστόσο η νομοθεσία των ΕΠΟΠ είναι μάλλον απαρχαιωμένη, αφού τότε δεν υπήρχε ο θεσμός των ΟΒΑ για να μπορέσει να περιληφθεί κάποια εξαίρεση. Συνεπώς είναι καθαρ΄αθέμα π ολιτικής βούλησης για να γίνει μια τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δοθεί η ευκαιρία τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ το 2021 στις Ένοπλες Δυνάμεις
Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Λύση για τους ΟΒΑ η μετάταξη

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Λύση  για τους ΟΒΑ η μετάταξη

Και μια καλή λύση είναι να προωθηθεί η μετάταξη από τον θεσμό των ΟΒΑ στον θεσμό των ΕΠΟΠ σε όσους το επιθυμούν και φυσικά πληρούν τα υπόλοιπα προσόντα της προκήρυξης.

Το Armyvoice.gr γνωρίζοντας πόσο πολύ επιθυμούν οι ΟΒΑ να παραμείνουν στο στράτευμα, προτείνει να εξετάσει η ηγεσία τη λύση της μετάταξης υπό όρους, στον θεσμό των ΕΠΟΠ.

Η μετάταξη είναι μια δίκαιη λύση για τους ΟΒΑ, καθώς ήδη βρίσκονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν τίθεται θέμα ορίου ηλικίας. Επιπλέον σίγουρα δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με όσους επιθυμούν να γίνουν ΕΠΟΠ, καθώς ήδη γνωρίζουν τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης έχουν ήδη περάσει όλες τις αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες πρόσφατα και δεν έχει νόημα να τις περάσουν εκ νέου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μελετά τα κριτήρια θα έπρεπε να το λάβει σοβαρά υπόψη.