Πέτσας: Μονόδρομος οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας καστελόριζο Oruc Reis: Πόντισε καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Επιβεβαίωση των πληροφοριών που δημοσίευσε αποκλειστικά το Armyvoice.gr

Μονόδρομος οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εάν δεν αλλάξει άμεσα στάση δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα

Αν δεν αλλάξει στάση έμπρακτα η Τουρκία, φαίνεται ότι ότι είμαστε κοντά σε ένα σχέδιο κυρώσεων, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, είπε ότι «από τις 2 Οκτωβρίου που είχαμε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέχρι και σήμερα, η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι μόνο η επιβολή κυρώσεων μπορεί να τη συνετίσει.

Ελπίζουμε, πραγματικά να μη φτάσουμε τον Δεκέμβριο στην επιβολή κυρώσεων, αλλά να έχει αλλάξει στάση η Τουρκία εμπράκτως. Πράγμα, όμως, που δεν το βλέπουμε».

Έτσι, όπως σημείωσε, φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι κοντά ένα σχέδιο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, εκτός εάν από την πλευρά της υπάρξει μια θεαματική αλλαγή τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες.

Χαρακτήρισε, πάντως, θετική την επικοινωνία Τσαβούσογλου-Δένδια, αλλά, όπως τόνισε, δεν αρκεί ένα τηλεφώνημα και χρειάζονται πράξεις.

Η έκκληση Ερντογάν για μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα αντίθετη με την ΕΕ Η Ευρώπη εξαρτάται από την Τουρκία - Γιατί αποφεύγει τις κυρώσεις Τουρκία: Τα ευρωπαϊκά μέτρα δεν κάμπτουν τη στάση της «Χαστούκι» στην Τουρκία από την Κομισιόν για Κύπρο και Αιγαίο Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Τουρκία παραμένει υποψήφια προς ένταξη χώρα
Πέτσας: Μονόδρομος οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

«Και όταν η πράξη είναι να επεκτείνεται μια παράνομη NAVTEX ή να εκδίδεται μια καινούργια παράνομη NAVTEX, όταν η πράξη είναι να πηγαίνει ο Πρόεδρος Ερντογάν στα Κατεχόμενα για να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου, τι να συζητάμε για διερευνητικές επαφές; Προέχει η Τουρκία ν’ αλλάξει στάση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα σημείωσε «χρειάζονται έμπρακτες κινήσεις, οι οποίες θα κριθούν ως αξιόπιστες από όλους πλέον. Όχι μόνο από την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Γαλλία, αλλά κυρίως από εκείνους οι οποίοι είχαν -ας πούμε- μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα λεγόμενα των κ.κ. Ερντογάν και Τσαβούσογλου».