Μητσοτάκης Κορονοϊός Διάγγελμα Μητσοτάκη 5/11 για Lockdown Σήμερα ο πρωθυπουργός σε Σαμοθράκη Έβρο Μητσοτάκης: Έτοιμοι για διερευνητικές επαφές με Τουρκία

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 Ο Μητσοτάκης τους ένωσε όλους κατά της κυβέρνησης – Τι συνέβη από την Κυριακή έως και χθες που γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου

Άποψη από το omegapress.gr

Η Κυριακή 15 Νοεμβρίου δεν ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Ήταν η ημέρα που από τη μια μεριά η κυβέρνηση κρύφτηκε, και από την άλλη, εμφανίστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση για να θυμίσει στη ΝΔ και την ακροδεξιά, ότι το 2020 δεν είναι 1967, ούτε και γίνονται δεκτά σενάρια πολιτικής ανωμαλίας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και αντί να ζητήσει συγνώμη και να πείσει τα κόμματα να συστρατευθούν , επιτέθηκε , απείλησε , σήκωσε το δάχτυλο στον λαό, έκλεισε το μάτι στην ακροδεξιά και τελικά βρέθηκε μόνος με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

O αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφύπνισε την προοδευτική αντιπολίτευση που αντέδρασε με μεθοδικότητα και σφοδρότητα στη απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα μέτωπο εναντίον του από κόμματα που ούτε καλημέρα δεν αντάλλασσαν μέχρι χθες.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με τον Τσίπρα και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΜέΡΑ 25, προσυπέγραψαν κείμενο που συνέταξαν πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πολιτισμού και υιοθέτησαν τα τρία κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ όπως είπε η Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να το υπογράψει .

Ξαφνικά και η εξαφανισμένη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση-καταπέλτη κατά της κυβέρνησης ζητώντας να πάρει πίσω την ανακοίνωση –διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεντρώσεις που όμως φέρει την σφραγίδα του πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η κοινή δράση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 με πυρήνα την αντιμετώπιση του κυβερνητικού αυταρχισμού το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι μια στρατηγική συμμαχία , ούτε πρόκειται να εξελιχθεί σε κάτι σχετικό.

Είναι όμως ένα συγκυριακό μέτωπο, προάγγελος της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού που θα επιφέρουν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και η ενσωμάτωση της ΝΔ σε ακροδεξιά πολιτική ατζέντα.

Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν δει τον κοινό εχθρό και γι αυτό αφήνουν αυτή την ώρα τις διαφωνίες και στρατηγικές τους.