Κορονοϊός: Γιατί έχουν «λαλήσει» τα πληρώματα στο Τουρκικό Ναυτικό

Κορονοϊός: Γιατί έχουν «λαλήσει» τα πληρώματα στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό – Έντονες οι διαμαρτυρίες από τις οικογένειές τους

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η τουρκική κυβέρνηση την πανδημία, έχει φέρει σε απόγνωση τα στελέχη του τουρκικού ναυτικού και τις οικογένειές τους.

Το μέτρο που έχει εφαρμόσει είναι να «φορτώσει» τα καράβια και να απαγορεύσει την πρόσβαση στην στεριά. Έτσι τα πληρώματα γράφουν οκτώ μήνες εν πλω και με ελάχιστη επικοινωνία με τις οικογένειες και τους φίλους τους, με δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

Ήδη στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος ελέγχεται όπως είνια γνωστό από το καθεστώς Ερντογάν, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα.

Κορονοϊός: Γιατί έχουν «λαλήσει» τα πληρώματα στο Τουρκικό Ναυτικό
Κορονοϊός: Γιατί έχουν «λαλήσει» τα πληρώματα στο Τουρκικό Ναυτικό

«Ο γιος μου ήταν οκτώ μηνών όταν έφυγε ο πατέρας του. Πιστεύει ότι το τηλέφωνο είναι ο πατέρας του», είπε η σύζυγος ενός στελέχους του τουρκικού ναυτικού στην ηλεκτρονική έκδοσης της εφημερίδας Duvar.

Την ώρα μάλιστα που η μοναδική επαφή των πληρωμάτων με τον έξω κόσμο είναι τα κινητά τηλέφωνα, δεν υπάρχει επαρκής υποδομή που να καλύπτει τις συνδέσεις από τα αγκυροβόλια που βρίσκονται τα πλοία έξω από τα λιμάνια.

“Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα όταν καλούν στο τηλέφωνο του πλοίου”, λέει ο σύζυγος ενός άλλου αξιωματικού του ναυτικού.

Η φίλη ενός αξιωματικού του ναυτικού λέει ότι ο φίλος της έχει ξεχάσει τα πάντα για τη ζωή εκτός του σκάφους.

“Είναι θυμωμένοι και αισθάνονται αποκλεισμένοι. Εάν αυτός ο ιός διαρκέσει για χρόνια, θα παραμείνουν και τα πληρώματα εν πλω για χρόνια;”

Η σύζυγος ενός αξιωματικού που υπηρετεί οκτώ χρόνια στο τουρκικό ναυτικό λέει ότι η ψυχική του υγεία έχει επιδεινωθεί σοβαρά.

Ο σύζυγος άλλου αξιωματικού λέει ότι είναι η αβεβαιότητα για την καραντίνα του ναυτικού που τους κάνει να ανησυχούν

“Εάν αυτό συνεχιστεί για μερικούς ακόμη μήνες, θα εγκαταλείψει [το σκάφος] και θα έρθει αντιμέτωπος είτε με την τιμωρία είτε με την ανεργία, υποστηρίζει.