Τούρκοι ανασχηματισμός non paper Τουρκίας: Η Ελλάδα ΧΑΡΤΗΣ Πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis Ελλάδα - Τουρκία: «Αγκυροβολεί» στη Μεσόγειο το Oruc Reis Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis Ελλάδα - Τουρκία: Από το Oruc Reis σε διαπραγμάτευση

Οι Τούρκοι αλωνίζουν στα εθνικά θέματα, υποστηρίζει η εφημερίδα Δημοκρατία που κινείται στο χώρο της Δεξιάς – Έρχεται ανασχηματισμός υποστηρίζει

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία κινείται στον πολιτικό χώρο της δεξιάς. Η εφημερίδα αφού διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού «και ακροβατεί επικίνδυνα στα εθνικά μας θέματα, αφήνοντας του Τούρκους να αλωνίζουν», υποστηρίζει πως ο ανασχηματισμός είναι κοντά. Για ποιον άραγε «χτυπά η καμπάνα»;

Κάνοντας λόγο για απανωτές γκάφες υπουργών  «που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα αποτελέσει το καλύτερο νούμερο επιθεώρησης», διαπιστώνει ότι «οι μόνες «νίκες» που μετρά (σσ η κυβέρνηση) έχουν συμβεί στη… φαντασία ορισμένων ΜΜΕ που τις διακινούν».

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές στην κυβέρνηση που τα έχει κάνει θάλασσα σε πανδημία, οικονομία, παιδεία, εθνικά

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με μια κυβέρνηση που τα έχει κάνει θάλασσα στη διαχείριση της πανδημίας, στην οικονομία, στην παιδεία και ακροβατεί επικίνδυνα στα εθνικά μας θέματα, αφήνοντας του Τούρκους να αλωνίζουν.

Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος έχει να διαχειριστεί και τις απανωτές γκάφες των υπουργών, που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα αποτελέσει το καλύτερο νούμερο επιθεώρησης. Είναι πολύ φυσικό μέσα σε αυτήν την κατάσταση να φουντώνουν οι συζητήσεις για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ο ανασχηματισμός, και μάλιστα τοποθετείται τις επόμενες εβδομάδες, τον Δεκέμβριο, σε χρόνο που θα είναι επικοινωνιακά ο πιο πρόσφορος για το Μέγαρο Μαξίμου, που τους τελευταίους μήνες οι μόνες «νίκες» που μετρά έχουν συμβεί στη… φαντασία ορισμένων ΜΜΕ που τις διακινούν.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τα εξής δεδομένα να σταθμίσει πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, που μάλλον αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, δεν θα είναι μικρής έκτασης: το lockdown, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, την ψήφιση του Προϋπολογισμού, που θα γίνει περίπου στα μέσα του επόμενου μήνα, και το εμβόλιο για τον Covid-19, που όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε πιο κοντά στην αρχή του νέου έτους θα προσφέρει αισιοδοξία.

Ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού, για να αποφευχθούν ατυχήματα από τη δυσαρέσκεια των «κομμένων» ή αυτών που δεν θα συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γίνει ούτε και εν μέσω γενικού lockdown, γιατί θα χαθεί το μήνυμα της ανανέωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις όποιες καλές ειδήσεις για την παρασκευή των εμβολίων, έτσι ώστε ο ανασχηματισμός να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αλλά τι ακριβώς θα συμβεί θα το… αποφασίσει ο Covid-19.