Αύξηση της θητείας τον Μάιο, όταν απολύεται ο υιός Μητσοτάκης; Ένα ιδιαίτερα διαφωτιστικό δημοσίευμα από τη στήλη «Βηματοδότης»

Έτοιμο είναι το Προεδρικό Διάταγμα που θα επιμηκύνει τη στρατιωτική θητεία, στους 12 μήνες για όλους, μας πληροφορεί η γνωστή στήλη «Βηματοδότης» από την εφημερίδα «Το Βήμα». Προσδιορίζει μάλιστα τον χρόνο εφαρμογής του τον Μάιο του 2021 χωρίς να κάνει αναφορά στον λόγο που δεν κατατίθεται άμεσα αφού είναι έτοιμο.

Η ημερομηνία μας έκανε να σκεφτούμε μια παρατήρησ που είχε κάνει φίλος του Armyvoice.gr λέγοντας μας ότι «η θητεία θα αυξηθεί όταν απολυθεί ο γιος του πρωθυπουργού», ο οποίος τώρα διανύει τον τρίτο μήνα της στρατιωτικής του θητείας.

Ο γιος του πρωθυπουργού φόρεσε τα χακί τον περασμένο Σεπτέμβριο και έδωσε τον στρατιωτικό όρκο στις 25 Σεπτεμβρίου. Τον ερχόμενο Μάιο, θα έχει συμπληρώσει 8 μήνες θητείας και θα μένουν ελάχιστες ημέρες έως ότου απολυθεί.

Συνεπώς μια ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, αναμένεται να μην τον «πιάσει». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλά μια σύμπτωση.

Αλλά και πάλι εάν ο -συνήθως καλά πληροφορημένος- «Βηματοδότης» γράφει ότι είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα γιατί δεν κατατίθεται και θα αργήσει τόσο η εφαρμογή του;

Μεσολόγγι - Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μητσοτάκης
Αύξηση της θητείας τον Μάιο, όταν απολύεται ο υιός Μητσοτάκης;

Δείτε τι γράφει ο Βηματοδότης:

«Για όσους αγωνιούν πότε θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς, τους πληροφορώ ότι το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2021.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους είτε υπηρετήσουν στα σύνορα είτε όχι. Έτσι η στρατιωτική θητεία θα είναι 12μηνη και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό.

Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, δεν σημαίνει- όπως με βεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές- ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Το θέμα συζητείται και μάλιστα πολύ σοβαρά…»