Αμερικανικές εκλογές: Ολοκύκτιο θρίλερ Τραμπ - Μπάιντεν - Συνεχίζουν να βαδίζουν ψήφο ψήφο τρελαίνοντας ακόμα και τις εταιρίες στοιχημάτων

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο για την επανεκλογή του κερδίζοντας την πολιτεία της Φλόριντα, με τους 29 της εκλέκτορες.

Το αποτέλεσμα της ιστορικής αναμέτρησης ήταν πιθανό να κριθεί στις βιομηχανικές πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών (Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν), παραδοσιακά προπύργια των Δημοκρατικών, τα οποία ο Τραμπ είχε καταφέρει να αλώσει το 2016, απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον.

Πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούσαν ότι η αποσαφήνιση της εικόνας θα μπορούσε να χρειαστεί κάμποσες ημέρες δεδομένου ότι η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, θα καθυστερήσει σε αρκετές, κρίσιμες πολιτείες.

Τα οριστικά αποτελέσματα για τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στην αμφίρροπη πολιτεία Μίσιγκαν είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμα πριν το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της πολιτείας.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Μπάιντεν θα χρειαστεί να ανατρέψει την κατάσταση σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν, αλλά και να πάρει εκλέκτορες από το Μέιν και τη Νεμπράσκα, για να κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Bloomberg, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια, δεν αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα.