28η Οκτωβρίου: Πώς θα γιορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια - Τι αλλάζει στον εορτασμό της επετείου λόγω του κορονοϊού - Εγκύκλιος υπουργείου Παιδείας

Διαφορετική θα είναι φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου καθώς, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό νωρίτερα μέσα στον μήνα, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης διασποράς του κορονοϊού.

Με διαφορετικό τρόπο θα εορταστεί φέτος στα σχολεία η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, μετά την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων λόγω κορονοϊού.

28η Οκτωβρίου: Πώς θα γιορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια

Πιο συγκεκριμένα, γυμνάσια και λύκεια θα τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με εκδηλώσεις ανά τμήμα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Έτσι, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της επετείου και προβλέπεται να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες. Κατόπιν του εορτασμού, θα απονεμηθούν σε κάθε τμήμα οι έπαινοι στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2019-2020, τηρουμένων πάντα των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η εγκύκλιος προβλέπει την παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του κάθε σχολείου στον σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολείων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις, αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας.

28 Οκτωβρίου 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γιορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια
28η Οκτωβρίου: Πώς θα γιορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια

Ο εορτασμός στα δημοτικά

Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν εκδηλώσεις την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, εντός του κάθε τμήματος και θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Για τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, η εν λόγω εγκύκλιος ορίζει ότι αυτή θα γίνει κανονικά, με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.