ΥΠΕΞ: Ζητά την ανάκληση της τουρκικής NAVTEX

Υπουργείο Εξωτερικών: Νέος εκπρόσωπος ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου μετά την παραίτηση Γεννηματά – Πλήρης επιβεβαίωση Armyvoice.gr

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Armyvoice.gr στις 15 Οκτωβρίου ότι ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς υπέβαλε την παραίτησή του. 

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει από σήμερα ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σύμβουλος πρεσβείας Α΄, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

O υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Γεννηματά, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και την πολυετή προσφορά του από τη θέση αυτή και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του.

Υπουργείο Εξωτερικών: Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση από το College of Europe, της Μπριζ, στο Βέλγιο.

Εισήλθε στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία και έχει υπηρετήσει στις Πρεσβείες της Ρώμης, της Μόσχας, της Αγίας Έδρας, της Τύνιδας, καθώς και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάστηκε επίσης στα γραφεία του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Υφυπουργού Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σύμβουλος πολιτικής στη Μονάδα Σχεδιασμού Πολιτικής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής, στο Τμήμα Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, στο Κολλέγιο της Ευρώπης, στην Μπριζ.