Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Πήρε κλίση το ναρκοθηρευτικό Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ αμέσως μετά τη σύγκρουση με πολιτικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά

Προσπάθειες να μην βουλιάξει καταβάλλουν τα πλοία που έχουν σπεύσει σε βοήθεια στο λιμάνι του Πειραιά μετά από τη σύγκρουση του Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με πολιτικό πλοίο, η οποία όπως φαίνεται από τις ζωντανές μεταδόσεις απέβη μοιραία για την πρύμνη του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Πρέπει να επισημανθεί ότι το Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό ΔΕΝ έχει καν ανακοινώσει το συμβάν

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Πήρε κλίση το Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Η σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο πορτογαλικής σημαίας φαίνεται ότι προξένησε μεγάλη ζημιά στο πολεμικό πλοίο, και τώρα γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί και να μην βουλιάξει.

Αν και έχει πάρει κλίση στα δεξιά, ενδέχεται λόγω της κατασκευής του να καταφέρουν να το δέσουν και να ρυμουλκηθεί και να μην βουλιάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 4 άτομα έχουν πέσει στη θάλασσα. Το Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει πληρωμα 27 άτομα τα οποία θα μεταφερθούν με ασφάλεια από το σημείο του ατυχήματος.

Πολεμικό Ναυτικό Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Σύγκρουση με πλοίο στον Πειραιά
Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Πήρε κλίση το Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Πολεμικό Ναυτικό ποιο είναι το καράβι

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEY και χαρακτηριστικά Μ – 40.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).