καραντίνα ΣΣΕ Σχολή Ευελπίδων: Τι αλλάζει στην επιλογή για Όπλα και Σώματα Πάσχα 2020: Το επικό γλέντι στη Σχολή Ευελπίδων
ΦΩΤΟ Αρχείου ΣΣΕ

Σχολή Ευελπίδων: Καραντίνα 2 εβδομάδων – Πολλά τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΟΔΥ – Ανάλογη εικόνα και στη ΣΜΥ

Σχολή Ευελπίδων: Καραντίνα 2 εβδομάδων – Πολλά τα κρούσματα

Καραντίνα δυο εβδομάδων, έως τις 3 Νοεμβρίου επιβλήθηκε χθες στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων λόγω του εντοπισμου πολλών κρουσμάτων ανάμεσα στους σπουδαστές, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε χθες πρώτο το Armyvoice.gr. 

Οι σπουδαστές με κρούσματα έχουν περιοριστεί σε συγκεκριμένους χώρους και έχουν γίνει οι ιχνηλατίσεις ώστε να μην υπάρξει όσο το δυνατόν μετάδοση και στους υπόλοιπους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

Η καραντίνα δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει και ο κύλλος των μαθημάτων, τα οποία ωστόσο έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και υπάρχει διδασκαλία εξ’ αποστάσεως όπου απαιτηθεί.

Ανάλογη εικόνα με αυξημένα κρούσματα έχει παρουσιαστεί και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα όπου κι εκεί υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα.

Κορονοϊός: ΣΟΚ 667 νέα κρούσματα στην Ελλάδα χθες 20 Οκτωβρίου

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 20 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΠΟΕΣ: Οι δωρεάν μάσκες στο Στρατό Ξηράς είναι εξαίρεση όχι κανόνας
Σχολή Ευελπίδων: Καραντίνα 2 εβδομάδων – Πολλά τα κρούσματα

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.