Σκυλακάκης αδειάζει Παναγιωτόπουλο για επίδομα στην Πολεμική Αεροπορία

Θεόδωρος Σκυλακάκης αδειάζει Νίκο Παναγιωτόπουλο στη Βουλή, για το επίδομα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Πολεμική Αεροπορία

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη φορά με υπογραφή Σκυλακάκη.

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης αναφορικά με το αίτημα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Πολεμική Αεροπορία να παίρνουν το επίδομα που παίρνουν οι πολίτες συνάδελφοί τους από το EUROCONTROL, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι συζητά με το υπουργείο Οικονομικών για μια «ρεαλιστική ρύθμιση» του αιτήματος.

Πιο συγκεκριμένα σε γραπτή απάντησή του (ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την πλήρη απάντηση) αναφέρει:

Το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεργάζεται με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα θέσπισης και επέκτασης του εν λόγω επιδόματος στα στελέχη των ΕΔ.

Η απάντηση που δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την πλήρη απάντηση) ουσιαστικά αδειάζει τον ΥΕΘΑ. Παραθέτοντας νόμους και διατάξεις καταλήγει ότι:

«Κατά συνέπεια των ανωτέρω, δεν τίθεται ζήτημα καταβολής των δαπανών αποζημίωσης του άρθρου 34 του ν.2682/1999 και της αποζημίωσης του άρθρου 42 του ν.4609/2019 στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που παρέχουν υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας».

Σκυλακάκης αδειάζει Παναγιωτόπουλο για επίδομα στην Πολεμική Αεροπορία

Αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά δεν υπάρχει κάποια συζήτηση, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δώσει το συγκεκριμένο επίδομα.

Το -μάλλον ρητορικό- ερώτημα βέβαια είναι γιατί υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις από υπουργούς της ίδιας κυβέρνησης και γιατί ο υπουργός εθνικής άμυνας επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι υπάρχουν περιθώρια να δοθεί το επίδομα, παρά την κάθετη διαφωνία του υπουργείου οικονομικών.