ποεσ οβα Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες & Στρατιωτικές σχολές ΕΣΣΟ Β 2020: Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους στον Έβρο που παρουσιάζονται την προσεχή Δευτέρα σε ΣΥΠΟ στην 16η και 12η Μεραρχία Γεραπετρίτης «αδειάζει» Στεφανή: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία Αύξηση μισθού κατά 344% για τους στρατιώτες! ΟΒΑ: Ποια προθεσμία λήγει σήμερα 17 Μαϊου ΚΕΥΠ στρατιώτης εθνόσημο ΑΣΔΥΣ

ΠΟΕΣ: Τρεις μήνες απλήρωτοι οι νέοι ΟΒΑ – Τι θα γίνει ρωτά η Ομοσπονδία στρατιωτικών τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα μισθοδοσίας

Άμεση επίλυση στο πρόβλημα των νέων ΟΒΑ που έχουν προσληφθεί και παραμένουν απλήρωτοι για τρεις συνεχόμενους μήνες ζητά η ΠΟΕΣ.

Με επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας την οποία και κοινοποιεί στα μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΣ ζητά επίσης την αλλαγή του νόμου που εξαιρεί τους ΟΒΑ από το επίδομα παραμθορίου.

Τι αναφέρουν οι ΟΒΑ στην ΠΟΕΣ

Με το παρόν έγγραφό μας, σάς μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), καθόσον, αν και διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον υπόψη θεσμό, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί κανονικώς, παρά μόνο ως προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κατάταξής τους ήταν η 25η Αυγούστου και η ημερομηνία παρουσίασής τους στις Μονάδες η 7η Σεπτεμβρίου. Την 30η Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προκαταβολή έναντι μισθού, περί τα χίλια (1.000) ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν είναι από τη Λήμνο, αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, δυστυχώς η προκαταβολή δεν τους αρκεί ούτε για τα προς το ζην. Ήδη και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των στελεχών (για το μήνα Νοέμβριο 2020) οι ΟΒΑ, που υπηρετούν στη Λήμνο, δεν έλαβαν μισθό.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 127 του σχετικού θεσπίστηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδομα παραμεθορίου. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στους ΟΒΑ δεν καταβάλλεται το υπόψη επίδομα. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ΟΒΑ είναι στελέχη συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων που στελεχώνουν παραμεθόριες περιοχές, για τις οποίες καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα.