Παύλος Χρηστίδης: Αδιανόητο η Ευρώπη να πουλάει όπλα στην Τουρκία

Παύλος Χρηστίδης: Αδιανόητο η Ευρώπη να πουλάει όπλα στην Τουρκία τα οποία απειλέι να τα χρησιμοποιήσει κατά δυο ευρωπαϊκών κρατών

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Η Ελλάδα προχωράει με διπλωματικές κινήσεις εναντίον της τουρκικής επιθετικότητας, έστω και μεγάλη καθυστέρηση.

Aυτό που έχουμε μέχρι στιγμής ως νίκη από τα ευρωπαϊκά συμβούλια, είναι μια αναβλητικότητα ρητορικής και γενικολογίας για πιθανές κυρώσεις εναντίον του κ. Ερντογάν.

Αποτέλεσμα απτό κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, μηδέν.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν ότι θα φορέσουν στενούς κορσέδες στην Τουρκία και μετά από τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, απλώς ο κ. Ερντογάν συνέχιζε ανενόχλητος την πορεία της πρόκλησης σε όλη την ευρύτερη περιοχή,

Είναι αδιανόητο να υπάρχει κράτος-μέλος το οποίο να συνεχίσει να πουλά όπλα στην Τουρκία η οποία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και την Κύπρο και αυτό σχετίζεται με τις βασικές αρχές, ιδέες και αξίες με τις οποίες δομήθηκε η ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ελλάδα Τουρκία: Η ΕΕ έδωσε νέα προθεσμία στον Ερντογάν -Παρασκήνιο Σύνοδος κορυφής: Τι έχασε η Ελλάδα τι κέρδισε η Τουρκία
Παύλος Χρηστίδης: Αδιανόητο η Ευρώπη να πουλάει όπλα στην Τουρκία

Για την πρόταση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, φυσικά και δεν αποτελεί πρόταση του Κ. Μητσοτάκη το θέμα αυτό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής το έχει βάλει πολύ καιρό τώρα είναι αυτονόητο, και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε.

Παύλος Χρηστίδης: Αδιανόητο η Ευρώπη να πουλάει όπλα στην Τουρκία

Δε μπορεί να πουλάνε όπλα στην Τουρκία η οποία τα χρησιμοποιεί, ή απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον δύο κρατών μελών της Ε.Ε. την Ελλάδα και την Κύπρο για την οποία για εμάς τουλάχιστον το ενιαίο δόγμα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Να θυμίσω πως ο κ. Βέμπερ δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση όταν μπήκε στο ευρωκοινοβούλιο και αναφέρομαι στον κ .Βέμπερ γιατί ανήκει στο ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, για μην θεωρεί κανείς ότι δεν ξέρουμε την πραγματικότητα.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική που ασκούμε και επίπεδο Ευρώπης αλλά με σαφήνεια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε περίπτωση το Οruc reis να περάσει τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, αυτό το έχει τονίσει και η Προέδρος μας.

Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα για μας και προφανώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι ελληνικές εθνικές ένοπλες να δουν τι πρέπει να κάνουν.