Υπέρπτηση τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρόδο Μεγάλη Παρασκευή Έβρος ΤΩΡΑ 28/3 Τουρκικά F-16 στις Καστανιές Πρόκληση Τουρκικά F-16 Τούρκος πιλότος F-16 Ομόνοια

Προκλήσεις παντού! Τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά – Άρχισαν και πάλι οι υπερπτήσεις την ώρα που οι σύμμαχοι χαϊδέυουν την Τουρκία

Τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από ελληνικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ πέταξε  πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 25.000 πόδια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:24 σήμερα το μεσημέρι.

Spiegel : Ο Μητσοτάκης δεν πιέζει για κυρώσεις στην Τουρκία Τουρκική NAVTEX: Οδηγεί σε ναυάγιο τη μεσολάβηση της Γερμανίας;
Προκλήσεις παντού! Τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Οι ευρωπαίοι ενισχύουν την αδιαλλαξία Ερντογάν

Ο Ενρτογάν δείχνει να διασκεδάζει τόσο με την ελληνική υποχωρητικότητα που δεν ζητάει από την Ευρώπη κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, όσο και από την στήριξη που του παρέχουν διακριτικά οι Ευρωπαίοι με πίεση από τη Γερμανία.

Μόλις χθες Γερμανία και Γαλλία του έδωσαν μια ακόμα εβδομάδα να ολοκληρώσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και μετά θα κάτσου να σκεφτούν εάν θα πρέπει να τον …μαλώσουν.

Το κλίμα αυτό είναι εύκολα αντιληπτό από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας. Αρχικά είπε ότι η απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος της και πάλι στη Μεσόγειο είναι «απαράδεκτη».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να αποφασισθούν κυρώσεις από την ΕΕ, ο Μάας δήλωσε πως η Ένωση θα περιμένει μια εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει.

«Είναι δύο φορές που δεν έγιναν συνομιλίες οι οποίες αναμένονταν και δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν», δήλωσε. «Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν υπάρξει πρόοδος σε μια εβδομάδα και μετά θα δούμε ποια στάση θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ».

Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμός με προειδοποιήσεις στην Τουρκία
Προκλήσεις παντού! Τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αγνοεί την Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπήρχε καν θέμα με την τουρκική παραβατικότητα, την ώρα που το Oruc Reis κόβει βόλτες έξω απο το Καστελόριζο.

Τελικά οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών δέχθηκαν – μάλλον με κρύα καρδιά- να συζητήσουν το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

«Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσερχόμενος εχθές στη Σύνοδο.