Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται ΤΩΡΑ στη Σαλαμίνα Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται ΤΩΡΑ στη Σαλαμίνα – Τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού κατέφεραν να διασώσουν το πλοίο που είχε πάρει κλίση-  Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Οι προσπάθειες να μην βουλιάξει το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ  του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν.

Τα πληρώματα των ρυμουλκών που έσπευσαν άμεσα σε βοήθεια στο λιμάνι του Πειραιά μετά από τη σύγκρουση του Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με πολιτικό πλοίο,  απέδωσαν κι έτσι το «λαβωμένο καράβι» ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα . Όπως φαίνεται από τις ζωντανές μεταδόσεις η σύγκορυση με το εμπορικό πορτογαλικό πλοίο  απέβη μοιραία για την πρύμνη του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται ΤΩΡΑ στη Σαλαμίνα Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται ΤΩΡΑ στη Σαλαμίνα Αποκλειστικές ΦΩΤΟΠρέπει να επισημανθεί ότι το Ν/Θ Καλλιστώ είναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Αυτό βοήθηκε αρκετά στο να μην βυθιστεί.

Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ρυμουλκείται ΤΩΡΑ στη Σαλαμίνα Αποκλειστικές ΦΩΤΟ

Πολεμικό Ναυτικό Ν/Θ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEY και χαρακτηριστικά Μ – 40.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).