Μπουρνούς: Να αποπεμφθεί ο Χρυσοχοϊδης, που είπε

Να αποπεμφθεί ο Χρυσοχοϊδης, που είπε “εθνικισμό” τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, λέει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει στη δική του ομιλία “εθνικισμό” την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μίλια στην Κρήτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε:

“…Τολμά να έρθει σήμερα εδώ μέσα ο κ. Χρυσοχοϊδης και να χαρακτηρίσει “εθνικισμό” την πρότασή μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Κι εδώ διερωτώμεθα: ο Πρωθυπουργός καλύπτει τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ή την αποδοκιμάζει; Είναι “εθνικισμός” το να εξασκήσει η χώρα μας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, για τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, όπως δήλωσε ο Υπουργός σας, ο κ. Χρυσοχοϊδης;

Εάν όχι, τότε οφείλει να τον αποπέμψει και αν δεν τον αποπέμψει γι αυτό – που χαρακτήρισε τα 12 μίλια “εθνικισμό” – τότε να τον αποπέμψει, γιατί, κοιτάξτε πώς τα φέρνει η ζωή: ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει βαρύ κάρμα αδυναμίας σύλληψης ναζιστών δολοφόνων.

Διότι, όταν τελείωνα το πρώτο έτος των σπουδών μου και οι Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο πήγαν να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουσουρή, ήταν και πάλι Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Χρυσοχοϊδης, όταν αδυνατούσε η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει τον Περίανδρο, που τελικά παραδόθηκε μόνος του.

Άρα λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές σήμερα, μετά τη σημερινή ομιλία του κ. Χρυσοχοϊδη: Να τον αποπέμψει γιατί είπε “εθνικισμό” τα 12 μίλια ή να τον αποπέμψει, γιατί ο κύριος Παππάς έγινε…λαγός”.

https://www.facebook.com/watch/?v=1655447424633382