Αντώνης Μυλωνάκης: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να αποφασίσει της εθνικές κόκκινες γραμμές, δηλώσει στο Armyvoice.gr

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και απόστρατος στρατιωτικός Αντώνης Μυλωνάκης απαντά στα ερωτήματα του Armyvoice.gr και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, και ζητά να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να αποφασιστούν οι «κόκκινες» γραμμές μας.

ΕΡ: To Oruc Reis έπιασε δουλειά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Θεωρείτε αιφνιδιαστική ή αναμενόμενη την εξέλιξη; Είναι απρόβλεπτος ή προβλεπτός ο Ερντογάν; Η Ελλάδα έχει διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα;

ΑΠ: Εδώ και τρείς περίπου μήνες η Ελλάδα ζεί και αναπνέει με τον εφιάλτη της απόφασης του Ερντογάν να γκριζάρει όσες περιοχές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο έχει σχεδιάσει εδώ και χρόνια το βαθύ κράτος της Τουρκίας .

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες ολόκληρες για τις διεκδικήσεις πλέον των Τούρκων αλλά για να μη μακρυγορώ σας λέω ότι η εισβολή, γιατί περί εισβολής πρόκειται , του ORUC REIS στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν ήταν καθόλου αιφνιδιαστική.

Σας θυμίζω ότι πρίν λίγες ημέρες στις 8 Οκτ. κατά τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ν. Δένδια και Μελβούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο του GLOBSEC FORUM και σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε στον Ελληνα ομόλογό του ότι το orus reis θα βγεί σε λίγες ημέρες για έρευνες στην Αν. Μεσόγειο.

Μόνο ημερομηνία δεν του ανέφερε. Αρα είχε προειδοποιηθεί η Ελληνική κυβέρνηση για το σημερινό γεγονός αλλά όπως πάντα ακολουθεί αντί να προλαμβάνει τις εξελίξεις.

Αλλωστε όπως φαίνεται πλέον καθαρά απο τη σύμπτωση λόγων και έργων ο Ερντογάν, κάθε άλλο παρά απρόβλεπτος είναι. Είναι προβλέψιμος γι΄αυτό τον υπολογίζουν και τον φοβούνται Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ρώσοι .

Δυστυχώς η χώρα μας εξ αιτίας των πολιτικών της υποχώρησης και της εκτέλεσης έξωθεν εντολών ,οι κυβερνήσεις της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να εξασφαλίσουν την αποτρεπτική ισχύ που απαιτείται για να ασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σας θυμίζω ότι απο το 2005 μέχρι το 2013 οι αμυντικές δαπάνες απορρόφησαν το παιδαριώδες ποσόν των 485 εκ ευρώ με αποτέλεσμα το δόγμα της αποτροπής να μηδενιστεί και της άμυνας να ελέγχεται. Το έγκλημα είναι πολιτικό όλων δυστυχώς των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια.

ΕΡ: Η «εργαλειοθήκη» που εξασφάλισε η κυβέρνηση από το πρόσφατο συμβούλιο κορυφής τι «περιέχει»; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα που επέστρεψε το Oruc Reis

ΑΠ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με επικεφαλής της διπλωματίας τον Νίκο Δένδια ΔΕΝ εξασφάλισε απο το πρόσφατο Συμβούλιο κορυφής απολύτως τίποτα.

Αντί να οριοθετηθούν τα μέτρα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ,να αναλυθούν και να αποτελέσουν κανόνα ώστε με τη πρώτη αφορμή ,σαν αυτή της παραβίασης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων απο το Orus reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν ,να εφαρμοστούν χωρίς δεύτερη κουβέντα ,

ασχολήθηκαν με τις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας που σαν χώρα δεν έπρεπε να μας απασχολεί απο τη στιγμή που το Βερολίνο αγκαλιάζει με πάθος τη Τουρκία. Ετσι αφήσαμε μόνη τη Κύπρο ,τη τσάκισαν Γερμανοί και λοιποί φίλοι τους και εμείς κάναμε το παπάκι .

Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας είναι με τη πλάτη στο τοίχο. Ο Ερντογάν με τις πλάτες της Μέρκελ πήρε αυτό που ήθελε ,δηλαδή να μην του επιβληθούν κυρώσεις , επέστρεψε δήθεν το ερευνητικό του σκάφος στην Αττάλεια για επισκευές και μόλις τέλειωσε το πανηγύρι της κυβέρνησης των υποταχτικών της Ελλάδας , αποφάσισε να ξεκινήσει πάλι το δικό του πανηγύρι,και να το αποτέλεσμα.

ΕΡ: Πώς κρίνετε την ελληνική αντίδραση σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο;

ΑΠ: Η Ελληνική αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο ήταν ,είναι πρός λάθος κατεύθυνση και πολλές φορές ανύπαρκτη . Εύχομαι να μη συνεχίσει τη τακτική της ανυπαρξίας και των συνεχών εγκληματικών λαθών.

Η συμφωνία της μέσης θαλάσσιας γραμμής με την Ιταλία που έφερε το αδιανόητο για το δίκαιο της θάλασσας όρο ΄΄ μερική επηρεια ΄΄για ΑΟΖ των νησιών και η συμφωνία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Αίγυπτο που παραχωρήσαμε ένα μεγάλο τμήμα του οικοπέδου της Αφροδίτης στο κοίτασμα ΖΟΡ αλλά και εξαιρέσαμε ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης απο τη συμφωνία που οριοθετήθηκε στον 28ο Μεσημβρινό τελικά ήταν οι αιτίες που ο Ερντογάν αποφάσισε να προβεί στις παράνομες και απίστευτες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα διεκδικήσεις .

ΕΡ: Ο Ερντογάν θυμίζει ότι για την Τουρκία είναι ενεργό το casus belli για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα;

ΑΠ: Η Ελλάδα έπρεπε να αντιδράσει απο τη πρώτη στιγμή δυναμικά. Να μην επιτρέψει στον Ερντογάν να πιστέψει ότι το δόγμα μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ηδη το πρώτο μέρος αυτό της αποτροπής έχει πλέον μηδενιστεί και ο Σουλτάνος κάνει ότι γουστάρει χωρίς να μας υπολογίζει καθόλου.

Η κυβέρνηση όπως εμείς της προτείναμε απο την αρχή και εγώ σαν τομεάρχης Εξωτερικών και άμυνας της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ στις επιτροπές αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής ,όπως και ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος στη βουλή και στον ίδιο τον πρωθυπουργό , να προβούμε σε επέκταση των χωρικών μας υδάτων ανα την επικράτεια όπως έχουμε το δικαίωμα σε 12 ν.μ .

Η αντίδραση της κυβέρνησης σύμφωνα με τις προτάσεις μας πρός αυτή, ήταν ευθύς εξ αρχής η δυναμική παρουσία των ενόπλων δυνάμεων με κανόνες εμπλοκής και με casus belli σε περίπτωση που πατήσουν τη Εθνική κόκκινη γραμμή.

Ομως δυστυχώς η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν υπήρχε , όπως και του Τσίπρα όταν ήταν κυβέρνηση . Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αποφεύγουν οι πρωθυπουργοί να καλέσουν τους πολιτικούς αρχηγούς σε ένα άτυπο συμβούλιο ,να αποφασίσουν όλοι μαζί τις Εθνικές κόκκινες γραμμές και να ανακοινώσουν στον Ελληνικό λαό την απόφασή τους που θα ήταν και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ η οποία ΔΕΝ θα παραβιάζεται ΠΟΤΕ.

ΕΡ: Θα πάμε σε διαπραγματεύσεις με το Oruc Reis να κάνει έρευνες μπροστά στο Καστελόριζο;

ΑΠ: Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης ΔΕΝ θα τολμήσει απο εδώ και πέρα να συνεχίσει τα εγκληματικά του λάθη. Οφείλει να σταματήσει να δέχεται εντολές απο το Βερολίνο ,να κάνει μια πολυδιάστατη πολιτική κοιτώντας όπου είναι το συμφέρον της πατρίδας και να αφήσει τις Αμερικανιές και τη προπαγάνδα.

Αν έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε παραχωρήσεις Εθνικής κυριαρχίας μέσω της Χάγης ή άλλου σχεδίου να μην συνεχίσει . Να βγεί ευθέως να πεί στον Ελληνικό λαό ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και να παραιτηθεί .

Η προδοσία ξέρετε είναι πολύ κοντά στην ανεπάρκεια και στη δειλία . Δεν πρέπει να πάμε σε καμιά διαπραγμάτευση με τον αιμοδιψή ,ναζιστή και φασίστα Ερντογάν . Απο εδώ και μπρός ο λόγος ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις με ότι αυτό συνεπάγεται.....

ΕΡ: Πολλοί λένε ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την Κύπρο. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

ΑΠ: Η Ελληνική κυβέρνηση για πολλοστή φορά πρόδωσε τον Κυπριακό Ελληνισμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε μοναχή της τη Κυπριακή Δημοκρατία και στο βέτο για κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ,αλλά και στις προκλητικές διεκδικήσεις και προσβολές της Τουρκίας εναντίον της .

Ακόμα και η σιωπή της ,η έμπρακτη αδράνειά της στον εποικισμό της Αμμοχώστου απο τους Τουρκοκύπριους με εντολή Ερντογάν είναι ένα δείγμα της τρομοκρατίας που έχει επιβάλει ο Σουλτάνος στην Ελληνική κυβέρνηση .

Οι Ελληνες πρέπει να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας και να αποφασίσουν ότι ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΙΚΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ