Τα προβλήματα της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου που το ΓΕΕΘΑ δεν έδωσε λύση Κορονοϊός: Μέτρα ΓΕΕΘΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις & ΕΣΣΟ Νοεμβρίου ΠΟΕΣ: Οι δωρεάν μάσκες στο Στρατό Ξηράς είναι εξαίρεση όχι κανόνας

Κορονοϊός: Μέτρα για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου μελετά το ΓΕΕΘΑ, καθώς πολλές περιοχές έχουν μπει στο κόκκινο ενώ αύριο ανακοινώνεται lockdown σε 3 περιφέρειες

Η επιδημία του κορονοϊού αναμένεται να πλήξει και πάλι την κατάταξη των στρατευσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, και πιο συγκεκριμένα την ΕΣΣΟ ΝΟεμβρίου.

Ήδη αρκετές περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη.

Από αύριο Παρασκευή, 30.10.2020, στις 06.00 το πρωί, ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 η Πέλλα, η Δράμα, ο Έβρος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Πιερία και η Ημαθία.

Κορονοϊός: Μέτρα για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου μελετά το ΓΕΕΘΑ

Με αυτά τα δεδομένα είναι φυσικό το ΓΕΕΘΑ να μελετά τρόπους για την κατάταξη των στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο της αναβολής κατάταξης, αλλά μελετώνται τρόποι για το πώς αυτή θα υλοποιηθεί.

Στον Στρατό Ξηράς όπου παρουσιάζονται οι περισσότεροι στρατιώτες η κατάταξη την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 ΣΤ θα γίνει από 9 έως 13 και 16 Νοεμβρίου 2020, (ενώ από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2020 θαπαρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Κορονοϊός: Μέτρα για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου μελετά το ΓΕΕΘΑ
Κορονοϊός: Μέτρα για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου μελετά το ΓΕΕΘΑ

Τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, αλλά όλα εξαρτώνται από τα μέτρα που θα προτείνει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και θα ανακοινωθούν αύριο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεπώς οι όποιες ανακοινώσεις δεν αναμένεται να γίνουν πριν το Σαββατοκύριακο με πιθανότερο την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι στρατεύσιμοι που θα παρουσιάζονται για κατάταξη θα υποβάλλονται όλοι ανεξαιρέτως σε τεστ πριν μπουν στις Μονάδες. Για τον λόγο αυτή ήδη έχουν εξασφαλιστεί 10.000 τεστ τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα για την κατάταξη των στρατιωτών της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου.