λευκός οίκος κορονοϊός τραμπ

Κορονοϊός – Το τερμάτισαν: Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την πανδημία -Προεκλογικά τερτίπια την ώρα που αυξάνονται οι νεκροί

Το Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου ανέφερε σε δελτίο πως η κυβέρνηση Τραμπ κατάφερε να τερματίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να «τερματίσει την πανδημία της COVID-19», εξέδωσε το Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, απαριθμώντας μεταξύ άλλων τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στις ΗΠΑ τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, η κυβέρνηση Τραμπ «έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα για να εμπλέξει επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας σε ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και κυβερνητικούς φορείς για να κατανοήσουν, να θεραπεύσουν και να νικήσουν την ασθένεια».

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στις ΗΠΑ

Μέχρι την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Worldometer, πάνω από εννέα εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 232.000.

Όσον αφορά τα άτομα που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το COVID-19 Tracking Project, είναι περισσότερα από 44.000.

Κορονοϊός: ΣΟΚ 667 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 20 Οκτωβρίου
Κορονοϊός: Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την πανδημία

Εξαιτίας αυτών των αριθμών οι ΗΠΑ βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.

Για «λάθος διατύπωση» κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος

Κατά τη διάρκεια εκπομπής του δικτύου Fox News την Τετάρτη, η Διευθύντρια Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Αλίσα Φαρά, αναφερόμενη στο δελτίο Τύπου, παραδέχτηκε ότι η δήλωση δεν είχε καλή διατύπωση.

«Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και χρειαζόμαστε το αμερικανικό κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση» εξήγησε.

«Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα του προέδρου, να νικήσουμε αυτόν τον ιό και να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας. Πλησιάζουμε σε αυτό, επειδή πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους και λόγω της ηγεσίας του προέδρου, περιμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να το μοιράσουμε μαζικά σε 100 εκατομμύρια Αμερικανούς μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε.

Όταν η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σάντρα Σμιθ ρώτησε τη Φάρα, αν ο πρόεδρος πιστεύει ότι ο ιός έχει ηττηθεί, η Φάρα απάντησε: «Αυτό δεν ήταν σωστά διατυπωμένο. Νομίζω ότι η πρόθεση ήταν να πούμε πως είναι ο στόχος μας να τερματίσουμε τον ιό» απάντησε, σύμφωνα με το Fox News.

«Κινούμαστε όλο και γρηγορότερα σε θεραπευτικά μέσα.… Έχουμε remdesivir στην αγορά που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Έχουμε μονοκλωνικά αντισώματα, έχουμε στεροειδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των πιο ευάλωτων. Έχουμε πολλές εξετάσεις και την ικανότητα απομόνωσης περιπτώσεων» πρόσθεσε η Φάρα.

Την Κυριακή, ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, δήλωσε πως η κυβέρνηση Τραμπ «δεν πρόκειται να ελέγξει την πανδημία» προτού αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, επειδή ο κορονοϊός «είναι ένας μεταδοτικός ιός», ανέφερε η εφημερίδα USA Today.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, ο Τραμπ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες ανθρώπους με ελάχιστες κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες, ενώ έχει επανειλημμένα υποτιμήσει τη σοβαρότητα της νόσου.

«COVID, COVID, COVID είναι η ενοποιημένη φωνή των Μέσω Ψευδών Ειδήσεων (Fake News Lamestream Media). Δεν θα μιλήσουν για τίποτα άλλο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, όταν οι εκλογές θα έχουν (ελπίζουμε!) τελειώσει. Στη συνέχεια, η συζήτηση θα αφορά στο πόσο χαμηλό είναι το ποσοστό θανάτου, τα πολλά δωμάτια νοσοκομείων και οι πολλές εξετάσεις για νέους», δήλωσε ο Τραμπ την Τετάρτη.