Ο Καναδάς βάζει εμπάργκο στην Τουρκία -Οι Ευρωπαίοι κάνουν business Τριντό κατά ΗΠΑ για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing

Ο Καναδάς βάζει εμπάργκο στην Τουρκία -Οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να κάνουν business για να μην διαταραχθεί η τουρκική αμυντική βιομηχανία

Ο Καναδάς βάζει για δέυτερη φορά εμπάργκο στην Τουρκία, την ώρα που οι σύμμαχοι της Ελλάδας σπεύδουν να αντικαταστήσουν το κενό και να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία.

Η καναδική εταιρία Bombardier Recreational Products (BRP) ανέστειλε την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε “χώρες με ασαφή χρήση” μετά από αναφορές ότι ορισμένοι από αυτούς τους κινητήρες χρησιμοποιούνται σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν για την καταπολέμηση των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

“Έχουμε πρόσφατα ενημερωθεί ότι ορισμένοι κινητήρες Rotax χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε στρατιωτικά UAV και έχουμε ξεκινήσει μια διεξοδική έρευνα”, δήλωσε ο Martin Langelier, αντιπρόεδρος της BPR και εκπρόσωπος της εταιρείας, στο Radio Canada International.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες που ανακοινώνεται εμπάργκο σε πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από τον Καναδά, αποτέλεσμα των αποκαλύψεων ότι τα όπλα από την Τουρκία με καναδικά υλικά χρησιμοποιούνται στον πόλεμο Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν.

Ο Καναδάς προχώρησε σε εμπάρκο όταν ήρθαν στη Βουλή οι αποκαλύψεις από μια  πολύ ισχυρή αρμενική κοινότητα στον Καναδά, είπε στο Armyvoice.gr ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο οποίος έκανε και μια αποκάλυψη:

Η Τουρκία μόλις μπήκε το εμπάργκο από τον Καναδά βρήκε σε 48 ώρες αντικαταστάτρια χώρα την φίλη και σύμμαχο Μεγάλη Βρετανία, κι έτσι δεν διαταράχθηκε η παραγωγή των Bayraktar.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τους συμμάχους μας;

Δείτε τι άλλο λέει για τους «συμμάχους» μας  και την στήριξη που παρέχουν στην Τουρκία, και τι τύχη μπορεί να έχει το ελληνικό αίτημα για εμπάργκο, ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος (μετά το 23′ περίπου)