ΗΕΕ Πολεμικό Ναυτικό: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τις ΗΕΕ Ποιοι παίρνουν περισσότερες ως οικονομική ενίσχυση λόγω των έκτακτων συνθηκών του τελευταίου τριμήνου ανάκληση αδειών Ελλάδα - Τουρκία: Τι συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις αναφορικά με τις άδειες και την φημολογούμενη επιστράτευση σε Εβρο και νησιά μετά την τουρκική NAVTEX Πολεμικό Ναυτικό: Ο Κορωνοϊός «χτύπησε» μόνο την Καταιγίδα 2020

Πολεμικό Ναυτικό: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τις ΗΕΕ Ποιοι παίρνουν περισσότερες ως οικονομική ενίσχυση λόγω των έκτακτων συνθηκών του τελευταίου τριμήνου

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ανατροπή στο πώς θα μοιραστεί το έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το Armyvoice.gr τα πληρώματα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις αναμένεται να λάβουν 12 ΗΕΕ το καθένα, που σημαίνει €360 μεικτά (περίπου €325 καθαρά). Τα υπόλοιπα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λάβουν 5 ΗΕΕ δηλαδή €159 μεικτά, ενώ ανάλογο θα είναι το ποσό και για το πολιτικό προσωπικό.

Τελικά τα ποσά αυτά αναθεωρήθηκαν προ τα πάνω κι έτσι όλα τα πληρώματα των πλοίων, των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών που ανήκουνσ το πολεμικό Ναυτικό θα λάβουν ως αποζημίωση 14 ημέρες εκτός έδρας (14 ΗΕΕ) ο καθένας, δηλαδή 410 ευρώ.

Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό θα λάβει από 7 ΗΕΕ ο καθένας (δηλαδή 205 ευρώ), ενώ το πολιτικό προσωπικό από 4 ΗΕΕ ο καθένας (περίπου 200 ευρώ).

Αυτά τα ποσά θα λάβουν και όσα στελέχη από τον Στρατό Ξηράς ή την Πολεμική Αεροπορία υπηρετούν σε Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 

Στον Στρατό Ξηράς σύμφωνα με τις πληροφορίες προσανατολίζονται να δώσουν 3 – 5 Ημέρες εκτός Έδρας σε κάθε στέλεχος, δηλαδή περίπου €90 με €150 μεικτά, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η Μονάδα (σύνορα ή ενδοχώρα). Τα ποσά αυτά θα ισχύσουν και για το πολιτικό προσωπικό.

Τέλος για την Πολεμική Αεροπορία οι σκέψεις είναι να δοθούν 10 ΗΕΕ στις πτέρυγες Μάχης και σε μονάδες που ήταν σε ετοιμότητα και ανάλογα ποσά στο πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές. Στο υπόλοιπο προσωπικό δεν αναμένεται να δοθεί κάποιο ποσό.