ΕΣΣΟ Νοεμβρίου: Ανατροπή στην κατάταξη νεοσυλλέκτων - Κορονοϊός Ξάνθη Τι συνέβη με τον στρατιώτη - Πώς κόλλησε covid-19

Στρατός Ξηράς – ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020: Ανατροπή στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων φέρνει ο Κορονοϊός – Τι αλλαγές αναμένεται να γίνουν

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Στρατός Ξηράς: Αλλαγές στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων της ΣΤ’ ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου φέρνει ο Κορονοϊός. Ήδη οι αρμόδιοι επιτελείς κάθονται σε αναμένα κάρβουνα, καθώς οι ημερομηνίες που οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιαστούν στα στρατόπεδα είναι τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα οι πρώτοι που προέρχονται από αναβολές αναμένεται να καταταγούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ ο μεγάλος όγκος των νεοσυλλέκτων αυτής της ΕΣΣΟ  κατατάσσεται μεταξύ 9 και 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr έχει γίνει ήδη προεργασία να «αραιώσουν» άμεσα στους νεοσύλλεκτους μετακινώντας τους αυθημερόν σε άλλες μονάδες από τα σημεία κατάταξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα αυτές οι Μονάδες βρίσκοντα σε άλλες πόλεις ή και περιφέρειες.

Για παράδειγμα είναι πιθανό ένας νεοσύλλεκτος που θα καταταγεί σε μονάδα της Λάρισας να μετακινηθεί στη Λαμία ή ακόμα και στον Αυλώνα, όπου το στρατόπεδο είναι πολύ μεγάλο. Ομοίως και όσοι καταταγούν στις Ειδικές Δυνάμεις, ενδέχεται από το ΚΕΕΔ να βρεθούν για εκπαίδευση στο ΚΕΤΘ.

«Τα κέντρα είναι πλήρως εφοδιασμένα με μάσκες αντισηπτικά και τα συναφή μέτρα θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα», υπογράμμιζε στο Armyvoice.gr ανώτατος αξιωματικός θέλοντας να δώσει έμφαση στο επίπεδο της προετοιμασίας.

θητεία εσσο ΟΒΑ 2020: Πότε βγαίνει η προκήρυξη - Τι θα γίνει με προσλήψεις ΕΠΟΠ Στρατός Ξηράς
ΕΣΣΟ Νοεμβρίου: Ανατροπή στην κατάταξη νεοσυλλέκτων – Κορονοϊός

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, οι 10.000 οπλίτες  που αναμένονται  να παρουσιαστούν στο στράτευμα θ αυποβληθούν σε γρήγορο τεστ, όπως άλλωστε είχε γίνει και στις προηγούμενες σειρές.  Θα φορούν όλοι μάσκες και θα τους προσφερθεί όπως γίνεται, άλλωστε, μέχρι σήμερα και το σχετικό βαλιτσάκι με τα αντισηπτικά.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι τι πρόκειται να συμβεί μετά την ορκομωσία τους η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 27 Νοεμβρίου. 

Το πρόβλημα είναι εάν θα αποφασίσει η ηγεσία να δοθούν άδειες ή όχι στους νεοσύλλεκτους και η απόφαση αυτή προφανώς εξαρτάται από τα επίπεδα επικινδυνότητας που θα βρίσκεται η μονάδα τους καθώς και από το εάν θα υπάρχει η όχι περιορισμός στις μετακινήσεις.

Για τον λόγο αυτό οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα

Υπενθυμίζεται ότι στο Lockdown της περασμένης άνοιξης δεν είχε επιτραπέι να πάρουν άδεια εξόδου οι στρατιώτες, και πέρασαν πολλές ημέρες εντός στρατοπέδων χωρίς δυνατότητα να επισκεφθούν τους οικείους τους, καθώς οι μετακινήσεις πέραν των ορίων των νομών είχαν απαγορευτεί.

Όλα εξαρτώνται από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός ο οποίος πέραν των περιοχών που θα κηρυχθούν «κόκκινες», αναμένεται να ανακοινώσει και πρόσθετα μέτρα.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις αναμένεται οι αρμόδιες επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων να εξειδικεύσουν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα στρατόπεδα και στην κατάταξη της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου.