Τσιόδρα Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE Νέα μέτρα για τον κορονοϊό Ομολογία Μητσοτάκη: Είχαμε έγγραφη συμφωνία με Γερμανία - Τουρκία Χωρικά ύδατα 12 μίλια: Η επέκταση άργησε 2 χρόνια σε Ιόνιο και Κρήτη Διάγγελμα Μητσοτάκη

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE – Κορονοϊός: Το πακέτο με τα νέα μέτρα – Τι περιλαμβάνει – Lockdown, φορολογικές υποχρεώσεις

Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Το Armyvoice.gr θα μεταδώσει LIVE το διάγγελμα Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα νέα μέτρα θα είναι βελτιωμένα και διευρυμένα σε σχέση με εκείνα του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: ΑΥΤΑ είναι τα νέα μέτρα σε Αττική Βόρεια Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο

 

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE – Κορονοϊός: Το πακέτο με τα νέα μέτρα

Ειδικότερα:

– Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, ή βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από την υγειονομική κρίση ακόμα και αν είναι στο «επίπεδο 3» θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ μηνιαίως. Ειδικά για την εστίαση που «κατεβάζει ρολά» το ποσό θα αυξηθεί

– Οι αναστολές για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων θα διευρυνθούν και σε άλλες οφειλές πέραν του ΦΠΑ με εξαίρεση τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος.

– Η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% θα επεκταθεί χρονικά και θα ισχύσει όχι μόνο για τις «κόκκινες» αλλά και για τις «πορτοκαλί» περιοχές που μπαίνουν σε στοχευμένα lockdown.

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών κλάδων δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE - Κορονοϊός: Το πακέτο με τα νέα μέτρα
Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE – Κορονοϊός: Το πακέτο με τα νέα μέτρα

Το μέτρο ισχύει και για τη κύρια και φοιτητική κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή. Για τους εκμισθωτές ακινήτων το 30% της μείωσης του ενοικίου συμψηφίζεται το με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

– Η επιστρεπτέα προκαταβολή για τους πληττόμενους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί ενώ θα αυξηθεί το ποσοστό επί του συνολικού δανείου που δεν θα επιστραφεί στο δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας λήγει στις 2 Νοεμβρίου ενώ αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι επιχειρήσεις που δήλωσαν έως τις 28 Σεπτεμβρίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή

«Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά δεν είχαν υποβάλει έως αυτή την ημερομηνία την εκδήλωση ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον τέταρτο κύκλο ύψους 600 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιστρέψουν το 50% του δανείου εφόσον δραστηριοποιούνται σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και το 70% σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.